• BIST 9093.41
  • Altın 2325.482
  • Dolar 32.3736
  • Euro 34.9977
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Doç. Dr. Özyaral: "Titizliğin Sırrı, Düzenli Olmaktır"

Doç. Dr. Özyaral: "Titizliğin Sırrı, Düzenli Olmaktır"
Halk Sağlığı Uzmanı Doç. Dr. Oğuz Özyaral, titizliğin sırlarını açıkladı.

Halk Sağlığı Uzmanı Doç. Dr. Oğuz Özyaral, titizliğin sırlarını açıkladı. Özyaral, titizliğin temizlikle aynı şey olmadığını söyledi.

"Her temiz insan titiz değildir ancak her titiz insan temizdir" diyen Doç. Dr. Özyaral "Genelde temizlik ve titizlik birbirine karıştırılır. Temizlik ayrı bir şeydir, titizlik ise temiz olmayı da içine alan daha geniş bir kavramdır. Titizlik, düzenli olmayı gerektirir. Bunun içine zamanı doğru kullanmak, temizleyicileri seçerken dikkatli seçmek, doğru yerde kullanmak, temizliği bir sırayla yapmak, aradığını hızla bulabilmek, iyi tasnif etmek gibi başlıklar var" şeklinde konuştu.

Dr. Oğuz Özyaral, titizliğin altın kurallarını şöyle sıraladı:

"Yaşam kalitesini arttırmak için hayatınız düzenli olmalıdır. Çevrecilik önemlidir. Gereksiz su kullanımından ve elektrik israfından kaçının. 4 G Kuralını uygulayın. Bunun için ihtiyacınız kadar alış veriş yapın. Buna "Gerileme" diyoruz. Gereksiz ürün almayın. İhtiyacınız olmayanı geri çevirin. Kullandığımız ürünlerin kaplarını "Geri Dönüşüme" verin. Amacı dışında ürünleri atmak yerine, tekrar farklı amaçlarla kullanın, buna da "Geri Kullanmak" diyoruz. Temizlik ürünlerini gerektiği kadar kullanın. Fazlası çevreye zarar verir, unutmayın. Temizlik ürünleri asla birbiri ile karıştırmayın. Ortaya sadece bir zehir kokteyli çıkar, asla hedeflenen daha güçlü etkiyi etki sağlamaz. Evinizi, hayatınızı renklendirin, yaşanır hale getirin. Evler sadece temel ihtiyaçların karşılandığı kapalı alanlar değil, hayatımızı aynasıdır. Kullanmadığınız eşya ve kıyafetleri ihtiyacı olanlara verip hem sosyal sorumluluğunuzu yerine getirin hem de evlerinizi fazla eşya yükünden hafifletin. Eskiyen, yıpranan eşyaları onarıp yüzlerini yenileyip yeniden kullanıma kazandırın. El hijyenini asla unutmayın. Ellerinizi el yıkama tekniğini doğru uygulayarak yapın.

Atıkları ayrıştırın. Gerektiğinde malzeme ve ürünleri farklı amaçlarla yeniden kullanılır hale getirin. Temizlik yapalım derken ortalıktaki süprüntüleri camdan, kapıdan sokağa silkelemeyin".

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim