• BIST 9664.29
  • Altın 2495.067
  • Dolar 32.5864
  • Euro 34.8484
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Doç. Dr. Hatice Zeynep İnan’a Genç Bilim İnsanı Ödülü

Doç. Dr. Hatice Zeynep İnan’a Genç Bilim İnsanı Ödülü
Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Eğitim Fakültesi, Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Doç.

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Eğitim Fakültesi, Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hatice Zeynep İnan, "Başarılı Bilimsel Çalışmaları ve Araştırma Programı ile Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanları Ödül Programı" (BAGEP) ödülün layık görüldü.

2013 yılından beri üstün başarılı genç bilim insanlarını ödüllendirmek, desteklemek, bilimde önde gelen genç bilim insanlarının tanınmalarını ve birbirlerinin araştırmalarından haberdar olmalarını sağlamak amacıyla verilen "Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanı 2016 Ödülünü" Dumlupınar Üniversitesi Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hatice Zeynep İnan aldı. 2013'ten beri her yıl verilen BAGEP ödüllerinin bu yıl 4üncüsü verildi. Ortadoğu Teknik Üniversitesi Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen ödül törenine Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden çok sayıda bilim insanı katıldı. Bilim Akademisi ödülü, alan farkı gözetmeksizin, her yıl belli sayıda öğretim üyesine verilmektedir. Bugüne kadar genellikle fen bilimleri, mühendislik ve tıp alanında verilen bu ödülü Okul Öncesi Eğitimi alanında sadece Dumlupınar Üniversitesi kazanmış durumdadır.

"Çocuk psikolojisi ve gelişimi", "Erken çocukluk dönemi çağdaş eğitim programları ve yaklaşımları," "Reggio Emilia yaklaşımı", "kaynaştırma", "Çocukluk problemleri", "Çocuklar arası zorbalık," "Oyun terapisi" ve "Kalite standartları" konularında çalışmalar yapan Doç.Dr. Hatice Zeynep İnan'ın, lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünde, Yüksek Lisans ve Doktora eğitimini ise Amerika Birleşik Devletleri'nde Ohio State Üniversitesi'nde Erken Çocukluk Eğitimi alanında tamamladığı ifade edildi.

Amerika'da İndiana-Purdue Üniversitesi ve Georgia State Üniversitesi, İspanya'da Castilla-La Mancha Üniversitesi'nde, KKTC'de Yakın Doğu Üniversitesi'nde misafir öğretim üyesi olarak görev yapan Doç.Dr. İnan 2008 yılından bu yana Dumlupınar Üniversitesi Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapıyor.(EFE)

Doç. Dr. Hatice Zeynep İnan’a Genç Bilim İnsanı Ödülü

Doç. Dr. Hatice Zeynep İnan’a Genç Bilim İnsanı Ödülü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim