• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Dj İş Kurma Vaadiyle 60 Bin TL Dolandırdı

Dj İş Kurma Vaadiyle 60 Bin TL Dolandırdı
Kastamonu'da bir radyoda çalışan DJ'in iş kurma vaadiyle bir kişiyi 60 bin TL dolandırdığı ileri sürüldü.

Kastamonu'da bir radyoda çalışan DJ'in iş kurma vaadiyle bir kişiyi 60 bin TL dolandırdığı ileri sürüldü.

İddiaya göre, Kastamonu'da yerel bir radyoda DJ'lik yapan F.K., iş kurma vaadiyle berberlik yapan Murat Şimşir'in 60 bin TL'sini dolandırdı. Daha öncede dolandırıcılık suçundan 2 yıl cezaevinde yatan F.K.'nın çeşitli vaatlerle birkaç kişiyi daha dolandırdığı ileri sürüldü. Dolandırıldıklarını anlayan mağdurlar, karakola giderek F.K. hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kastamonu'da berberlik yaparak geçimini sağlayan Murat Şimşir, dükkanına yaklaşık 2,5 yıldır müşteri olarak gelen F.K.'nın kendisiyle samimiyet kurduğunu belirterek, "Benimle birlikte iş kuracağını söyledi, bende inandım. Benden bir miktar para istedi. "Kurduğumuz işten kar elde ederiz. Elde ettiğimiz karlarla tekrar bir iş kurarız ve yine iş yaparız" dedi. Bende inanarak bir miktar para verdim. Para verdikten sonra tekrar geri gelmedi. Bir gün bana gelerek, "Sabah beni ara, yapacağımız işlerle ilgili görüşelim. İşlerimizin nasıl gittiğine bakalım" dedi. Bende sabah olunca aradım. Bir daha telefonuna ulaşamadım. Akşama kadar aradım ama ulaşamadım. Facebook hesabını da dondurmuş. Karakola giderek şikayetçi oldum" dedi.

Kendisinin yaklaşık 60 bin TL civarında dolandırıldığını iddia eden Şimşir, şikayetçi olduğunu ifade ederek, "Çocuklarımın rızkını çaldı, arabamı sattım, arabamın parasını aldı. Sürekli bana yapacağımız işlerde bir sıkıntı çıkmayacağını söylüyordu. "Bana güvenmiyor musun? Benim bir yanlışımı gördün mü?" diyerek bende güven duygusu oluşturdu. Benim kanıma girerek beni kandırdı. Bana sağdan soldan para çektirdi, kredi kartlarımın limiti doluncaya kadar harcadı. Bütün varımı yoğumu alıp götürdü, şimdi de kaçıp gitti" şeklinde konuştu.

F.K'nın en kısa sürede yakalanmasını isteyen Şimşir, "Benim gibi 8-10 kişiyi daha Kastamonu'da dolandırdı. Bu kişilerin de aynı sözlerle paralarını aldı, kimisi kredi kartını vermiş. Birkaç kişiye de kredi çektirmiş. Öncelikle sağladığı güven sayesinde, daha sonra bu arkadaşların da paralarını alıp kaçmış. Benimle birlikte diğer arkadaşlar da karakola giderek şikayetçi oldular" ifadelerini kullandı.

Şimşir, "Cezaevine girdiğini duyduğumda bana bıçakla yaralamadan dolayı cezaevinde yattığını söylemişti. Fakat dolandırıcılık suçundan 2 yıl cezaevinde yatmış" dedi.

DJ'lik yapmasından dolayı kendilerinde bir güvenin oluştuğunu anlatan Murat Şimşir, "İyi niyetiyle, samimiyetiyle bizleri kandırdı. Bütün paralarımızı alıp kaçtı. Çok mağdurum ve şikayetçiyim" diye konuştu.

Dj İş Kurma Vaadiyle 60 Bin TL Dolandırdı

Dj İş Kurma Vaadiyle 60 Bin TL Dolandırdı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim