• BIST 9060.71
  • Altın 2292.356
  • Dolar 32.3135
  • Euro 35.0966
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Diyetle 8 ayda 45 kilo verdi

Diyetle 8 ayda 45 kilo verdi
Konya'da yaşayan 30 yaşındaki mimar Yalçın Dayıoğlu, küçük yaşlarından itibaren devam eden fazla kilosu en son 139'a ulaştığında diyetisyene başvurdu...

Konya'da yaşayan 30 yaşındaki mimar Yalçın Dayıoğlu, küçük yaşlarından itibaren devam eden fazla kilosu en son 139'a ulaştığında diyetisyene başvurdu ve 8 ay sonra diyetle 45 kilo verdi.

Medicana Konya Hastanesi Diyetisyeni Merve Sena Nazlı, 8 ayda 45 kilogram vererek istedikleri ağırlığa ulaştıklarını belirterek, "İlk önce Yalçın beye gerekli tetkikleri yaparak kiloya sebep olan etkenleri bulmaya çalıştık. Vitamin değerlerimize baktık, insülin direncimiz var mı diye bunları saptatık. Gerekli ilaçları kullanarak daha sonra beslenme kısmı için devreye girdik. Beslenmemizde de Yalçın beyin uygulayabileceği günlük yaşantısına uyan, onu sıkmayan, yasaklı olmayan diyetlerle devam etti. Kaçamak haklarımız oldu, aynı zamanda özel diyetlerimiz de oldu ikişer ve üçer günlük gibi. Metabolizmasını hızlandırmak amacımızdı zaten. Şuan halen kaçamak yapsak da ödüller vererek de aynı zamanda kilo vermemiz devam ediyor. 8 aylık bir süreçte 45 kilogram kaybetti kendisi" dedi.

"Elbiselerimi şu anda çok rahat bulabiliyorum"

Diyete başlamadan önce 139 kilo olduğunu belirten fazla kilolarından kurtulan Yalçın Dayıoğlu, "Şu anda 93 kiloyum. Elbiselerim önceden dar geliyordu. Bir beden büyüğünü bulamıyordum ve bulmakta zorlanıyordum. Şu anda çok rahat bulabiliyorum elbiseleri. Kıyafetler hep tek düzeyde oluyor o zaman tek tip bir şeyler bulabiliyorum. Şu an istediğimde şeyde tarzları çok rahat bulabiliyorum" dedi.

"Masa başı bir işim olduğu için kilo almaya çok elverişli bir durum oluyor"

Durağan bir hayatı olan ve sürekli evden işe, işten eve gittiğini de kaydeden Dayıoğlu, "Masa başı bir işim olduğu için kilo almaya çok elverişli bir durum oluyor. Şu anda akşamları spor yapıyorum. Haftada 2 gün yapmaya çalışıyorum. Yemek düzenime dikkat ediyorum ve diyetisyenimin verdiği listeyi uyguluyorum. Tabii doktor kontrolü de var. Kan testleri ve gerektiğinde ilaç takviyesi yapıyorlar. Onların yardımıyla bu kiloya kadar düştüm" diye konuştu.

"Hedefim 85 kilo"

Şimdiki hedefinin 85 kiloya düşmek olduğunu ifade eden Dayıoğlu, "Kilo vermeye başladığımdan itibaren mutluluk olmaya başlıyor zaten kilo verdikçe kendinize güveniniz oluyor ve daha çok başaracağınıza inanıyorsunuz. Yemenize daha dikkat ediyorsunuz. Doktorun verdiklerine daha dikkatli davranıyorsunuz. Yasak şeyleri yememeye çalışıyorsunuz. Tabii 85 kilo olduğumda gerçekten mutlu olacağım" şeklinde konuştu.

Yalçın Dayıoğlu, kilolu insanlara da tavsiyelerde bulunarak, "Kiloyla yaşamaktan mutlu olanlar da olabilir. Mutlu değillerse, kendi başlarına başaramıyorlarsa bir uzman desteği alsınlar. Yemeği kendileri yapmıyorlarsa aşçılarını da götürsünler diyetisyene, yoksa listeye uyamıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Diyetle 8 ayda 45 kilo verdi

Diyetle 8 ayda 45 kilo verdi

Diyetle 8 ayda 45 kilo verdi

Diyetle 8 ayda 45 kilo verdi

Diyetle 8 ayda 45 kilo verdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim