• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Diyetisyen Karademir: "Ekmeksiz Diyet Kabul Edilemez"

Diyetisyen Karademir: "Ekmeksiz Diyet Kabul Edilemez"
Diyetisyen Merve Karademir, günlük enerji yakıtının en sağlıklı karbonhidrat kaynağının ekmek olduğunu ifade ederek, "Ekmeksiz diyet kabul edilemez"...

Diyetisyen Merve Karademir, günlük enerji yakıtının en sağlıklı karbonhidrat kaynağının ekmek olduğunu ifade ederek, "Ekmeksiz diyet kabul edilemez" dedi.

İrene Diet&Wellness Kliniğinden Diyetisyen Merve Karademir, ekmeğin ağız tadının temeli olduğunu belirtti. "Günümüzde zayıflamak için ekmeği beslenmeden çıkarmanın doğru olduğuna dair söylentiler ve inanışların olması sofrasından ekmeği eksik etmeyen toplumda mümkün olmamaktadır" diyen Karademir, "Kıtalar arasında şekil değiştiren ekmek tüm dünyada her gün tüketilmektedir. Ortak kültür olan ekmeği dönem dönem diyet yaptığınızda hayatınızdan çıkarttığınızı, yemediğinizi hatırlarsınız fakat ağırlık artışının tek sebebinin ekmek olmadığının altı çizilmelidir. Aksine kilo kontrolü üzerinde doğru içerikli ekmeği tükettiğinizde olumlu etkisi vardır. Günlük enerji yakıtının en sağlıklı karbonhidrat kaynağı ekmektir. Tam buğday, çavdar, çok/tam tahıllı gibi esmer undan yapılmış ve zenginleştirilmiş ekmek porsiyon kontrolünde tüketildiğinde size sağlık vaad etmektedir. B12 hariç tüm B gurubu vitaminleri, E vitamini, antioksidanlar, folik asit ve demirden zengin, doymamış yağ asitleri dediğimiz omega 3 ve omega 6 yağ asitlerinden zengin, yüksek lif kaynağı olan ekmek sindirim sisteminizi düzenler, kabızlık gibi hastalıkları önler. Bağırsak florasını harekete geçirerek kolon kanserinden korur. Bilişsel fonksiyonu arttırır. Özellikle ana öğünlerde tüketilen sağlıklı ekmek tok tutar, gün içerisindeki açlık ataklarını önler. Kan şekerinizi dengeler. Kardiyovasküler hastalık riskini azaltır. Sağlıklı ekmek tüketimi mutlu ederek depresyondan korunmaya yardımcıdır. Çünkü karbonhidratlar ruh, beden ve zihnin en önemli enerji kaynağıdır. Ağırlık kaybı ve kilo kontrolündeki rolü, olumsuz söylemleri ve efsaneleri yok edecek derecede bilimsel çalışmalarla kanıtlanmıştır. Metabolizmayı hızlandırır, kilo almaya değil, vermeye yardımcı olur. Önemli olan her besinde olduğu gibi hangi ekmeği tercih ettiğiniz, ne kadar ve nasıl tükettiğiniz" diye konuştu.

Porsiyon kontrolünün yaşam tarzı haline getirildiğinde, hem yasaksız bir diyet hem de sağlıklı bedenle yaşam kalitesinin artmakta olduğunu ifade eden Diyetisyen Merve Karademir, şöyle konuştu:

"Ağırlık fazlalığıyla, sağlığınızı iyileştiren masum ekmeği hayatınızdan çıkarmak yerine 1 dilim tam buğday ekmeğin porsiyonunu bilmek daha doğru ve sağlıklı bi adım olacaktır. 1 dilim tam buğday ekmek 25 gram olup 1 parmak kalınlığında avuç içi büyüklüğünde diyebiliriz. Enerji içeriği 70 kalori civarında, 15 gram karbonhidrat içermektedir. Ayrıca içeriğindeki yağ miktarı az olmasıyla beraber sağlığınıza iyi gelen yağ asitlerinden zengindir. Günlük tüketim miktarı cinsiyetiniz, yaşınız, boyunuz, kilonuz, fiziksel aktivitenize göre değişim göstermektedir. Ekmeğe karşı olan efsanelerden uzak durun, sağlığınıza sağlık katın, ekmeksiz yaşam tarzına dur deyin. Sofranızdan sağlıklı ekmeği uzaklaştırmayın. Zihninizin, ruhunuzun ve bedeninizin sağlıklı ekmeğe ihtiyacı var, yoksun bırakmayın."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim