• BIST 9109.99
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Diyetisyen Bulut: Yanlış diyet insanı sağlığından eder

Diyetisyen Bulut: Yanlış diyet insanı sağlığından eder
Diyetisyen Dilara Süngü Bulut, yanlış diyetin insanı sağlığından edebileceği uyarısını yaptı.

Diyetisyen Dilara Süngü Bulut, yanlış diyetin insanı sağlığından edebileceği uyarısını yaptı.

Bulut, Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi işbirliğiyle düzenlenen "Sağlıklı Beslenme ve Obezite" seminerinde konuştu. Beslenme, enerji dengesi, vücut tipleri, beden algısı, egzersiz ve günlük aktiviteler ile yanlış zayıflama diyetleri konularında bilgi verdi.

Gün boyu tüketilen yiyecek ve içeceklerin insana enerji sağladığını kaydeden Diyetisyen Bulut, bu enerjinin tam olarak harcanmaması durumunda şişmanlığın görülebileceğinin altını çizdi. İnsanların, özendirici reklamlara maruz kalması, fazla hareket etmemesi ve büyüyen yemek porsiyonları nedeniyle şişmanladığını ifade eden Bulut, içinde bulunduğumuz kış mevsiminde artan vitamin ve mineral gereksinimlerini de sebze ve meyveler ile karşılamak gerektiğini kaydetti.

Haftada 3 gün en az 45 dakikalık bir sürenin aktif olarak geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Diyetisyen Dilara Süngü Bulut, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu süreyi yürüme, koşma, aerobik, bisiklete binme, yüzme, ip atlama, oyun oynama, pilates ve yoga gibi aktivitelerle değerlendirebilirsiniz. Televizyon karşısında günde 1 saatten fazla zaman geçirmemelisiniz. Televizyon izlerken 1 saat örgü örmeniz 100 kalori harcamanıza yardımcı olmaktadır. Ayrıca sinirli, huysuz bir yapıya sahipseniz bunu önlemek için B vitamini tüketimine özen göstermelisiniz."

Yanlış diyet programlarının insanı sağlığından edebileceğini belirten Bulut, şunları dile getirdi: "Televizyon ile özellikle internet üzerinden birçok sözde zayıflama diyetleri haberleri ya da reklamlarını görmekteyiz. Bunlara inanan ve umut bağlayan binlerce insan sağlık sorunlarıyla boğuşur hale geldi. Diyetler kişiye özeldir ve belirli bir diyet programı herkeste aynı işlevi göstermez. Bunun için doktor kontrolünde gerekli testlerin uygulanması kişiye özel ve sadece o kişinin uygulayacağı bir diyet listesi yapılmalıdır. Yanlış diyet uygulamaları sizi sağlığınızdan edeceği gibi daha fazla kilo almanıza da neden olacaktır."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim