• BIST 9799.88
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Diyetisyen Akdur: “Diyet Bisiklete Binmek Gibidir, İleriye Bakmak Gerekir”

Diyetisyen Akdur: “Diyet Bisiklete Binmek Gibidir, İleriye Bakmak Gerekir”
Bugüne kadar binlerce şişman kişinin zayıflama yolculuğunda kilo vermelerine destek olan Diyetisyen Sevinç Akdur, "Zayıflamaya karar vermedeki en önemli...

Bugüne kadar binlerce şişman kişinin zayıflama yolculuğunda kilo vermelerine destek olan Diyetisyen Sevinç Akdur, "Zayıflamaya karar vermedeki en önemli nokta acı eşiğidir. Yani fazla kilolarımız, kendimiz ile ilgili düşüncelerimizi sakat­lamadığı sürece zayıflamaya yanaşmayız" dedi.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Sevinç Akdur, kilo vermek isteyenlerin çoğu zaman kısa zamanda farklı bahanelerle vazgeçtiklerini belirterek, "Zayıflamaya karar vermedeki en önemli nokta acı eşiğidir. Yani fazla kilolarımız, kendimiz ile ilgili düşüncelerimizi sakat­lamadığı sürece zayıflamaya yanaşmayız" diye konuştu.

Diyetten başarılı sonuç almanın yolunun süreklilik olduğunun altını çizen Akdur, Literatür Yayıncılık'tan çıkan "Su İçsem Yarıyor" adlı kitabında zayıflamak için yola çıkanların direnç noktalarını ve başarısız olma nedenlerini açıklayarak başarılı kilo vermenin ipuçlarını anlattı.

Beslenme ve Diyet Uzmanı olmasının yanı sıra psikodrama ve grup psikoterapisi eğitimi alan Akdur, danışanlarına diyet konusunda danışmanlık yaparken aynı zamanda motivasyonları bozulduğunda psikolojilerine göre nasıl yola devam edeceklerini öğretiyor.

"KONFOR ALANININ BOZULMUŞ OLMASI GEREKİYOR"

"Diyete başladıktan bir süre sonra ya yapamıyorum deyip vazgeçeriz ya da başka bir bahaneyle tekrar eski halimize geri döneriz çünkü o konforlu alandır. Başkası istedi diye zayıflayan olmaz genelde. Diyetin motivasyonu içten gelirse başarılı olur" diyen Akdur, diyette en başarılı yol alanların acı eşiğinden geçenler olduğunu vurgulayarak "Kişinin sağlığı bozulduğunda ya da beğenilmediğini hissettiğinde acıyı hissediyor ve kilo vermeyi istiyor. O acıyla da kararı daha kalıcı oluyor. Yani fazla kilolarımız, kendimiz ile ilgili düşüncelerimizi sakat­lamadığı sürece zayıflamaya yanaşmayız. Sınırsız yeme çok keyif vericidir. Bu yüzden kilo alımı kolay, vermek ise nispeten zordur. Kilo vermenin zorluğu kendisinde değil, buna karar vermektedir. Aslında karar vermek de yetmez. Önemli olan inanmaktır. İnanç disiplinli olmayı gerektirir. Disiplinli olmak ise en zorudur. Ultra zor olan ise çok yediğimizde hiçbir şey olmamış gibi diyetimize devam edebilmektir. Örneğin diyete başlayan bir kişi kısa süre sonra bir davette bir pasta yiyip ben nasılsa yapamayacağım diye diyeti bozuyor. Diyetisyene de bunu anlatmak istemiyor, utanıyor. Yani kendine kızıp yine kendine zarar veriyor ve diyetini yarı yolda bırakıyor. Oysa bunun farkına varan bir diyetisyen onu yargılamadan paniğe kapılmadan bu durumu yönetirse ve tekrar yola devam edilebilir ve başarılı sonuç alınır" dedi.

"KONFOR ALANININ BOZULMUŞ OLMASI GEREKİYOR"

"Diyete başladıktan bir süre sonra ya yapamıyorum deyip vazgeçeriz ya da başka bir bahaneyle tekrar eski halimize geri döneriz çünkü o konforlu alandır. Başkası istedi diye zayıflayan olmaz genelde. Diyetin motivasyonu içten gelirse başarılı olur" diyen Akdur, diyette en başarılı yol alanların acı eşiğinden geçenler olduğunu belirterek, "Kişinin sağlığı bozulduğunda ya da beğenilmediğini hissettiğinde acıyı hissediyor ve kilo vermeyi istiyor. O acıyla da kararı daha kalıcı oluyor. Yani fazla kilolarımız, kendimiz ile ilgili düşüncelerimizi sakatlamadığı sürece zayıflamaya yanaşmayız. Sınırsız yeme çok keyif vericidir. Bu yüzden kilo alımı kolay, vermek ise nispeten zordur. Kilo vermenin zorluğu kendisinde değil, buna karar vermek­tedir. Aslında karar vermek de yetmez. Önemli olan inanmaktır. İnanç disiplinli olmayı gerektirir. Disiplinli olmak ise en zorudur. Ultra zor olan ise çok yediğimizde hiçbir şey olmamış gibi diyetimize devam edebilmektir. Örneğin diyete başlayan bir kişi kısa süre sonra bir davette bir pasta yiyip ben nasılsa yapamayacağım diye diyeti bozuyor. Diyetisyene de bunu anlatmak istemiyor, utanıyor. Yani kendine kızıp yine kendine zarar veriyor ve diyetini yarı yolda bırakıyor. Oysa bunun farkına varan bir diyetisyen onu yargılamadan paniğe kapılmadan bu durumu yönetirse ve tekrar yola devam edilebilir ve başarılı sonuç alınır" diye konuştu.

"İLERİ BAKIP PEDALLARI ÇEVİRMEK GEREKİYOR"

"Su İçsem Yarıyor" adlı yeni kitabında Sevinç Akdur, diyete başlayanlara başarı için şu önerilerde bulunuyor:

"Karar vereceksiniz. İnanacaksınız ve uygulayacaksınız. Başaramazsanız tekrar karar alacaksınız. Tekrar inanacaksınız. Tekrar yapacaksınız. Hemen pes etmek yok. Diyet, bisiklet kullanmak gibidir. Bisikletin üzerindeyken pedallara bakarsanız düşersiniz. İleriye bakacak ve pedalları çevireceksiniz. Diyet yaparken de yemeği değil zayıfladığınız zaman nasıl bir güzelliğe ve sağlığa kavuşacağınızı düşüneceksiniz. Karar verin, inanın ve yapın. Başaramazsanız tekrar karar verin."

Diyetisyen Akdur: “Diyet Bisiklete Binmek Gibidir, İleriye Bakmak Gerekir”

Diyetisyen Akdur: “Diyet Bisiklete Binmek Gibidir, İleriye Bakmak Gerekir”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim