• BIST 9693.46
  • Altın 2506.421
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.7776
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

Diyet yapmadan zayıflatan 8 besin!

Diyet yapmadan zayıflatan 8 besin!
Bazı besinler, kalori içerse de metabolizmayı hızlandırarak zayıflamaya yardımcı olabiliyor.

 Yaz kapıyı çalmışken, diyet yapamam diyenlerdenseniz bu besinleri öğününüze katarak metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz. 

OMEGA-3
Omega-3 yağ asitlerinin metabolizmayı düzenlediği bilimsel olarak kanıtlanmış besin türlerinden bir tanesi. Omega-3 aslında bir yağ asidi ve vücudun yağ yakmasını kontrol eden, leptin hormonunu etkiliyor. Ayrıca Omega-3 vücudumuz tarafından asla kendisi üretilmediği için dışarıdan alınması gerekiyor. Balıkta ve semiz otunda bolca bulunan omega-3'ü bu şekilde vücudunuza alabilirsiniz.

GREYFURT

Metabolizmanızı hızlandırır ve kalori yakımını artırır. Ayrıca sizi tok hissettireceği için de daha az yeme ihtiyacı duyabilirsiniz. Lif bakımından da zengin olduğu için kan şekeri seviyenizi dengede tutar.

KEREVİZ

Kerevizin sırrı oldukça basit: Çok az kalori içeriyor ve yediğinizden fazlasını yakmanıza yardımcı oluyor. Ayrıca içinde bolca da su barındırıyor. Ancak mineral ve besin değeri açısından yeterli olmayabilir. Bu yüzden tek başına kereviz tüketmek vücut direncinizi düşürebilir. Başka yiyeceklerle birlikte yemeyi ihmal etmeyin.

TAM BUĞDAY

Çalışmalar gösteriyor ki tam buğday ürünleri işlenmiş beyaz una ve türevlerine göre çok daha sağlıklı. Kronik bir hastalık riskini azaltıyor. Ayrıca tam buğdayın glisemik endeksi de düşüktür ve daha uzun süre tok tutar. Besin değeri olarak da vitamin, mineral ve karbonhidrat bakımından zengin ama yağdan fakirdir.

YEŞİL ÇAY

Yeşil çay da metabolizmayı hızlandıran en önemli yardımcılardan bir tanesi. Antioksidan olarak da zengin bir içeriğe sahip olan yeşil çayın mucizelerini artık bilmeyen yok gibi.

KAHVE

Türk kahvesi kültürümüzün önemli bir parçası öyle ki kahvaltı bile aslında kahve-altı yani kahve öncesi yemek olarak adlandırılmıştır. Kafein kalp atışlarını hızlandırır, kan daha fazla oksijen alır ve böylece daha fazla kalori yakar. Ancak kahvenizi içebiliyorsanız şekersiz içmeye çalışın. Şekersiz kahvenin kalorisi yok denecek kadar azdır.

AVOKADO

Avokado doymamış yağ içerdiği için metabolizmayı hızlandırır ve hücrenin enerji üreten kısımlarını serbest radikallerden korur. Kolesterol artışını önler, kalp hastalığı riskini azaltır ayrıca saçlara ve gözlere de 
faydalıdır.

BAHARATLAR

Her türlü baharat daha fazla kalori yakmaya yardımcı olur. Ayrıca baharatların kalorisi de düşüktür.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim