• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Diyet Algınızı Değiştirin

Diyet Algınızı Değiştirin
Diyetisyen Mustafa Tilekli, kilo vermek isteyen insanların her şeyden yediği halde kilo almayan insanlardan biri olmasının hayal olmadığını söyledi.

Diyetisyen Mustafa Tilekli, kilo vermek isteyen insanların her şeyden yediği halde kilo almayan insanlardan biri olmasının hayal olmadığını söyledi.

Diyet denilince çoğu insanda akla ilk gelen uzun açlıklar, mahrum kalınan onlarca gıdalar mutsuzluk ve stres olduğunu belirten Özel FBM Tıp Merkezi Diyetisyeni Mustafa Tilekli, "Yapılan diyetin sonuçsuz kalmasının en büyük sebebi de bu aslında. Kişi kendini kısıtlanmış, onlarca gıdadan mahrum bırakılmış ve sosyal hayattan biraz uzaklaşmış hissetmeye başladığında kilo vermek bir yana mevcut kilonun da üstüne eklenmeye başlıyor. Aslında bu konuda sadece işin uzmanlarına kulak versek yani diyetisyenlerle irtibatta olsak bu bahsettiğim temel sorun ortadan kalkmış olacak. Çok hızlı ve sağlıksız bir şekilde kilo veren insanlarda bu süreçte depresyon oluşması çok yüksek bir ihtimaldir. Bu sebeple koruyamadığı kilo uzun vadede kişiye çok daha fazla kilolarla dönüş yapıyor" dedi.

Diyet kelimesinin kökeninde "ideal olan yaşam" anlamına geldiğini ifade eden Tilekli, "Sadece diyetin kelime anlamına bakıldığında bile en başta bahsettiğim algının tam aksine kişiyi hem fizyolojik hem de psikolojik olarak en sağlıklı duruma getirmeyi amaçlayan bir süreç olduğunu anlayabiliriz. Sabah kalktığımızda dişlerimizi fırçaladığımız ve yüzümüzü yıkadığımız gibi diyette hayatımızda artık bir alışkanlık olmalı. Bunu başardığımızda verdiğiniz kiloları tekrar almanız neredeyse imkansız hale gelir. Çevrenizde özendiğiniz, her şeyden yediği halde kilo almayan insanlardan biri olmak asla hayal değil. Diyet ne sadece matematik, ne de sadece duygusal bir durumdur. Her açıdan iyi değerlendirilmiş ve yönetilmiş olmalı. Unutmayın ki bütün gerçekler bir zamanlar sadece birer hayaldi. Kurduğunuz hayal için harekete geçin" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim