• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Diyarkart’ta yeni uygulama başlıyor

Diyarkart’ta yeni uygulama başlıyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, daha güvenli ve ekonomik bir ulaşım hizmeti vermek amacıyla Diyarkart uygulamasını yeniliyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, daha güvenli ve ekonomik bir ulaşım hizmeti vermek amacıyla Diyarkart uygulamasını yeniliyor. 1 Ocak 2017'den sonra devreye girecek yeni uygulamayla, belediye ve özel halk otobüslerinde sadece kart kullanılacak.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, Diyarkart'ta yeni uygulamaya geçiyor. Tam, indirimli, engelli ve 65 yaş üstü kartların kullanıldığı Diyarkart'ın yeni sisteminde hem belediye otobüslerinde hem de özel halk otobüslerinde artık sadece kart kullanılacak. Diyarkartı bulunmayan vatandaşlar, otobüs içinde en az 2 binişlik kart alabilecek. Yeni uygulamada vatandaşlar Diyarkart yerine kredi kartı da kullanabilecek.

Uygulama ile kentin farklı yerlerinde bulunan dokunmatik kiosklar yenilenip sayıları arttırılacak. Daha önce kartsız binişlerde 1,5 kuruş ödeme yapan vatanlar, yeni uygulamayla her binişe 1,25 kuruş ödeyecek. Uygulama 1 Ocak 2017'de başlayacak.

Kampanya ile tanıtım yapılacak

Konuyla ilgili bilgi veren Ulaşım Daire Başkanı Yılmaz Abiş, 8 yıldır ulaşımda kullanılan Diyarkart'ta yeni uygulamaya geçeceklerini açıkladı. Abiş, "Parayla elden verilen şoför kartını tamamen kaldırıyoruz. 1 Ocak 2017 tarihi itibariyle kartı olmayan vatandaşlar otobüslere binemeyecek. Normalde indirimli kartla 1,25 kuruş ücret ödüyor. Kart almadığı zaman 1,50 kuruşa biniyor. Bu da 25 kuruş vatandaşa ekstradan maliyettir. Bu yüzden hem halkımızın tamamen kart kullanması hem de daha ucuza toplu taşımadan faydalanması için bir kampanya başlatacağız. Kampanyanın tanıtımı önümüzdeki hafta kentte billboardlarda ve otobüslerimizde yapılacak" dedi.

Toplu taşıma araçlarına binen ve kartı bulunmayan vatandaşların mağdur olmaması için otobüslerde en az 2 binişlik kart satışının olacağını belirten Abiş, aynı şekilde kart satışlarının bütün bayilerde satışa sunulacağını kaydetti.

Uygulama 1 Ocak'ta başlayacak

Kart dolum noktalarındaki sistemin vatandaşların rahatlıkla kullanabileceği şekilde yeniden düzenleneceğini anlatan Abiş, "Vatandaşlar kartlarına kontör yükleme işlemini her zaman ve ortamda rahatlıkla yapabilecek. Yükleme noktaları kentin her noktasında bulunacak. Aynı zamanda kart satış ve yükleme noktalarını vatandaşlar, telefondan Diyarkart sitesine girip, en yakın noktanın neresi olduğunu öğrenebilecek. Telefonla ödeme yapılıp yükleme yapılabilecek. Kredi kartı ile toplu taşıma araçlarından faydalanabilecek. Yani kredi kartını Diyarkart gibi kullanabilecek. Bu sistemlerin hepsinin şu anda altyapılarını hazırlıyoruz ve 1 Ocak 2017 tarihi ile yeni uygulama başlayacak" ifadelerini kullandı.

"Halk otobüslerini de kapsıyor"

Şoförlerin para alıp verme işlemiyle uğraşırken birçok kazaya sebebiyet verdiğine vurgu yapan Abiş, yeni sistemle oluşabilecek kazaların, şoför ile yolcu arasında oluşacak tartışmaların önüne geçileceğini söyledi. Kart sistemi konusunda kararlı olduklarını ve kartı olmayanların araçlardan faydalanamayacağını belirten Abiş, uygulamanın halk otobüslerini de kapsadığını bildirdi. Engelli ve 65 yaş üstü vatandaşların da Diyarkart bürosuna başvuruda bulunarak kart çıkarmaları gerektiğini kaydeden Abiş, vatandaşlara duyarlılık çağrısında bulundu.

"Kartmatiklerde dolum da yapılabilecek"

Kentin farklı noktalarında bulunan kartmatiklerden daha önce sadece kart alınabildiğini hatırlatan Abiş, yeni sistemle kartmatiklerden dolum yapılabileceğini söyledi. Kartmatiklerin ekranlarının değiştirildiğini, sistemin bundan sonra daha rahat kullanılacağını anlatan Abiş, 10 noktada bulunan kartmatiklerin, özellikle üniversite kampüsü ve AVM önlerine kurulacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim