• BIST 9530.47
  • Altın 2470.869
  • Dolar 32.4148
  • Euro 34.6998
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Diyarbakırspor 1968’de Bedirhan Akyol Depremi

Diyarbakırspor 1968’de Bedirhan Akyol Depremi
Diyarbakır'da 24 yıldır birçok kulübün kuruculuğunu ve başkanlığını yapan Diyarbakırspor 1968 Kulüp Başkanı Bedirhan Akyol, Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün...

Diyarbakır'da 24 yıldır birçok kulübün kuruculuğunu ve başkanlığını yapan Diyarbakırspor 1968 Kulüp Başkanı Bedirhan Akyol, Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün kulübü mahkemeye verdiği gerekçesiyle istifa etti.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Akyol, kulübün antrenmanlarını 6 kulüp ile birlikte Bağlar ilçesinde bulunan Vali Cemil Serhatlı Spor Tesisleri'nde yaptığını belirterek, "Bölgesel Amatör Lig'deyiz ve profesyonel lige çıkma hazırlığı yapıyoruz. O sahada daha doğru dürüst antrenman yapamadık. 6 kulüp çocukları paralı olarak eğitiyor. Gençlik Spor İl Müdürlüğü'yle anlaşmalı olarak yapılıyor. Her gün bu çocuklar sahada antrenman yapıyor. İl müdürüne çıktım. Bu çocukların sahada başka sporcular tarafından yaralanmasından bahsettim. "Bunun hesabını veremeyiz" dedim. "Çocuklarla profesyonel futbolcular ile aynı sahada antrenman yaptığı sırada bir tercih yapılsın çocuklar zarar görmesin en azından" dedim. Bu sözlerden dolayı il müdürlüğü bize kısıtlama koydu" dedi.

"YIKMADAN BİZİ MAHKEMEYE VERDİLER"

Akyol, "Benim AK Parti kurucu başkanı olduğumu bildiği için önümü kapatıyor. Bugünden itibaren ben kulüp başkanlığını bırakıyorum. Mahkemeye vermiş beni. Sebebi ise bizim yaptırdığımız soyunma odasının kirasını alamaması. Oranın Gençlik Spor il Müdürlüğü tarafından yapılmaması halinde kira istiyor. İl Müdürlüğü alanı içerisinde ancak biz kendimiz yaptık. Geçen yıl kiramızı verdik. "Bu yıl yıkımı gerçekleşecek" dediler "tamam" dedik. Ama yıkmadan mahkemeye verdiler. Böyle kurum müdürleri olduğu sürece bu kentte spor ilerlemez. Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a hakaret eden kulüp takımlarına destek oluyor ama bize ise bunu yapıyorlar. Herhangi bir kulüp bu şehir için bir şey yapmazken biz çok şey yaptık. Diyarbakırspor 1968 kulübün maçlarını ise Çınar ilçesinde oynama kararı almıştım. İstifa ettim ama takımım maçlarına bombalı saldırı sonucu hasar gören Çınar ilçesinde halka destek olmak amacıyla maçlarına çıkacak" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim