• BIST 9089.86
  • Altın 2324.419
  • Dolar 32.3609
  • Euro 34.9286
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Diyarbakırlılar zulümden kurtulmak istiyor

Diyarbakırlılar zulümden kurtulmak istiyor
Gerek Başbakanlığı döneminde, gerek Cumhurbaşkanlığı görevi süresince bölgeye hep müjdelerle gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Diyarbakırlılar...

Gerek Başbakanlığı döneminde, gerek Cumhurbaşkanlığı görevi süresince bölgeye hep müjdelerle gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Diyarbakırlılar yeni müjdeler beklerken, vatandaşlar özellikle PKK zulmünden kurtulmak istediklerini dile getiriyorlar. Diyarbakırlı 65 yaşındaki Bedri Kılıç, kandırılarak PKK'ya katılan çocukların ve milletin zulümden kurtarılmasını isterken, "Bence de Cumhurbaşkanı ve Başbakan barışı yaparlar. Ben onlardan bunu bekliyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın, yarın katılacakları bir törenle, Diyarbakır'da yapımı tamamlanan, 558 Milyon TL'ye mal olan 116 projenin toplu açılış töreni gerçekleştirilecek. Erdoğan ve Yıldırım, daha sonra Dürümlü'deki saldırıda yaşamını yitiren köylülerin ailelerine de taziye ziyaretinde bulunacak.

YENİ MÜJDELER BEKLENİYOR

Gerek Başbakanlığı gerekse Cumhurbaşkanlığı döneminde bölgeye her gelişinde müjdelerle gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Diyarbakırlı vatandaşlar yeni müjdeler beklerken, yıkılan Sur ilçesinde ikamet eden vatandaşlar, devletin kendilerine sahip çıkmasını istedi.

DUALAR ZULÜMDEN KURTULMAK İÇİN

Ulucami'de Cuma namazlarını eda eden vatandaşlar dualarında yeniden barış ortamının da sağlanmasını dilerken, en büyük isteklerinin PKK'nın zulmünden kurtulmak olduğunu ifade ediyorlar.

DİYARBAKIRLILARIN CUMHURBAŞKANINDAN İSTEKLERİ

Özellikle Sur ilçesinde ikamet eden ve terör olaylarından büyük darbe alan mağdur olan Diyarbakırlılar, cuma namazı çıkışında Cihan'a konuştu. Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın gelişinden çok umutlu olduklarını kaydeden vatandaşlar, şöyle konuştular:

Cengiz Ergümüş (37) esnaf "(Tespih satıcısı): "Cumhurbaşkanımızdan Diyarbakır halkına yardım etmesini istiyoruz. Şu an Sur'daki binalarımız, evlerimiz ve iş yerlerimiz talan edildi. Bu halkımıza yazıktır, yardım etsinler. Sur'daki vatandaşların acil ihtiyaçlarını karşılasınlar. Gelsinler vatandaşlara sorsunlar. "Allah rızası için ne ihtiyaçları var" diye. Yarın gelecekler, hoş gelmişler baş üstüne gelmişler.

İzzet Aktiz (64) (Emekli): "Bu memlekete yardım etsinler, milletin zararlarını versinler ve adalet istiyoruz, bu kanın durmasını istiyoruz. Bu memleketimizin zararını versinler yeniden yapılsın."

"MİLLETİ ZULÜMDEN KURTARIN"

Bedri Kılıç (57) (Serbest meslek): "Sur'da 2 tane evim ve 1 tane iş yerim vardı, bırakıp kaçtık, bir iğne bile çıkaramadık. Zaten öbürleri bizleri perişan ettiler. Hendekleri kazdılar, bizlere diyorlardı siz vatan hainisiniz. Diyorduk; "Siz devletle baş edemezsiniz" diye, adam diyordu; "Siz vatan hainisiniz'. Cumhurbaşkanı ve Başbakan'dan istediğimiz, bir an önce evlerimizi yapın, bize bir yer ayarlayın. Şu an boşta geziyorum, ne kira parasını verebiliyorum ne de geçim yapabiliyorum. Cumhurbaşkanı ve Başbakan'dan ricamız budur, bu ortamı bir düzetsinler, bir barış getirsinler, milletimiz bir zarar görmesin, milletimiz yazıktır, ölüyorlar, hendeklerde kandırılmışlar ve hepsi 12 yaşlarında çocukturlar. Yani isteklerimiz budur; bir an önce bir düzen ve barış getirsinler ve milleti bu zulümden kurtarsınlar. Bence de Cumhurbaşkanı ve Başbakan barışı yaparlar, ben onlardan bunu bekliyorum."

Cihan

Diyarbakırlılar zulümden kurtulmak istiyor

Diyarbakırlılar zulümden kurtulmak istiyor

Diyarbakırlılar zulümden kurtulmak istiyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim