• BIST 9079.97
  • Altın 2306.679
  • Dolar 32.3389
  • Euro 35.0963
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Diyarbakırlı gençler Romanya’da

Diyarbakırlı gençler Romanya’da
Gençlik ve Değişim Derneği tarafından hazırlanan ve Romanya'da gerçekleştirilen "h(Youth)manity" isimli eğitim kursuna Diyarbakırlı 8 genç katılma fırsatı...

Gençlik ve Değişim Derneği tarafından hazırlanan ve Romanya'da gerçekleştirilen "h(Youth)manity" isimli eğitim kursuna Diyarbakırlı 8 genç katılma fırsatı buldu.

Gençlik ve Değişim Derneği, dezavantajlı gençlerin Avrupa hayalini gerçekleştirmeye devam ediyor. Sfanthu Gheorghe, Romanya'da gerçekleştirilen "h(Youth)manity" adlı eğitim kursuna Slovakya, Romanya, Macaristan, İtalya, Estonya, Yunanistan, Litvanya, Fransa ve Türkiye'den 36 kişi katılım sağladı. Kursta, "radikalleşme ve marjinalleşmeye" yönelik Avrupalı gençlik çalışanlarının ne tür araçlar geliştirebileceği ve bunları çalışmalarında nasıl kullanabilecekleri üzerine çeşitli sunumlar, tartışmalar, ziyaretler gerçekleştirildi.

Yine Sfanthu Gheorghe, Romanya'da gerçekleştirilen "Service vs. Learning=Volunteering" adlı eğitim kursuna da, Yunanistan, Malta, Macaristan, İtalya, Slovakya, Litvanya, Çek Cumhuriyeti, Norveç ve Romanya'dan 32 kişi katılım sağladı. Gençlik alanında yenilenmiş avrupa işbirliği çerçevesi hakkında konsey ilke kararı hakkında bilgilendirme ve tartışmaların gerçekleştirildiği eğitim kursunda, gençlik liderlerinin öz yeterliliklerini geliştirme, kişisel ve profesyonel olarak güçlü ve zayıf yönlerinin farkına vararak gelişimlerinin devamını sağlama ve özelikle de proje hazırlama, uygulama ve raporlama konusunda becerilerinin geliştirilmesine yönelik yoğunlaştırılmış bir eğitim olarak gerçekleştirildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Gençlik ve Değişim Derneği Başkanı Umut Suvari, projelerinin devam ettiğini söyledi. Suvari, "Romanya'da gerçekleştirilen iki projede toplam 8 Diyarbakırlı Avrupa hayalini gerçekleştirdi. Projelerimiz dönem dönem devam ediyor. Gençlerimizin cebinden para çıkmadan Avrupa'yı gezip farklı kültürler tanımalarını sağlamak bizi mutlu ediyor" dedi.

Diyarbakırlı gençler Romanya’da

Diyarbakırlı gençler Romanya’da

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim