• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Diyarbakır’ın tarihi Ulu Camii’nden 'Teslim olun' anonsu

Diyarbakır’ın tarihi Ulu Camii’nden 'Teslim olun' anonsu
Diyarbakır'da 2 Aralık'tan beri sokağa çıkma yasağı ve çatışmaların yaşandığı Sur ilçesinde bulunan tarihi Ulu Cami minaresinden PKK'lılara "Teslim...

Diyarbakır'da 2 Aralık'tan beri sokağa çıkma yasağı ve çatışmaların yaşandığı Sur ilçesinde bulunan tarihi Ulu Cami minaresinden PKK'lılara "Teslim olun" çağrısı yapıldı. Operasyonu yöneten bir komutan, cami minaresinden PKK'lılara, "Teslim olun. Birlik ve beraberlik içinde yaşamak için teslim olun. Ölümü değil yaşamayı seçin, öldürmeyi değil yaşatmayı seçin. Teslim olun." şeklinde anons yaptı.

PKK'lıların hendek kazıp barikat kurduğu Diyarbakır'ın Sur ilçesinde şiddetli çatışmalar devam ediyor. 2 Aralık'tan beri sokağa çıkma yasağının uygulandığı ilçede dün geceden beri yoğun çatışmalar yaşandı. Çatışmalar, Hasırlı Mahallesi'nde yoğunlaşırken Gazi Caddesi üzerinde bulunan İslam'ın beşinci Harem-i Şerifi olarak kabul edilen Diyarbakır Ulu Cami minaresinden teslim olun anonsu yapıldı. Yoğun çatışmalardan sonra Ulu Cami'ye gelen sorumlu komutanlardan biri, minareden PKK mensuplarına seslendi. Komutanın anonsu şöyle:

"Sur ilçesinde bulunanlar teslim olun. Burada yaşayan insanları daha fazla mağdur etmeyin, teslim olun. Ölümü değil yaşamayı seçin, teslim olun. Soğuk ve açlık içinde yaşamayın, teslim olun. Barış ve kardeşlik içinde yaşayın. Huzur içinde yaşamak için teslim olun. Burada yaşayan insanların daha fazla mağdur olmaması için teslim olun. Yaşam için teslim olun. Devletin güvencesinde huzur içinde yaşamayı tercih edin. Bu topraklarda barış ve kardeşlik içinde yaşamak, beraber yaşamak için teslim olun. Burada yaşayan insanları daha fazla mağdur etmeyin." Komutanın anonsunu, Gazi Caddesi üzerinde bulunan bazı vatandaşlar da dinledi.

Diyarbakır’ın tarihi Ulu Camii’nden 'Teslim olun' anonsu

Diyarbakır’ın tarihi Ulu Camii’nden 'Teslim olun' anonsu

Diyarbakır’ın tarihi Ulu Camii’nden 'Teslim olun' anonsu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim