• BIST 9079.97
  • Altın 2324.509
  • Dolar 32.364
  • Euro 34.907
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Diyarbakır’ın en başarılı okullarına yine baskın

Diyarbakır’ın en başarılı okullarına yine baskın
Diyarbakır'da geçen yıl 8 kez denetimden geçmesine rağmen herhangi bir sorun bulunamayan Özel Dicle Koleji'ne bir kez daha baskın düzenlendi.

Diyarbakır'da geçen yıl 8 kez denetimden geçmesine rağmen herhangi bir sorun bulunamayan Özel Dicle Koleji'ne bir kez daha baskın düzenlendi. Polis savcılık talebi üzerine okulun bilgisayarlarının imajlarını aldı. Arama kararının BİMER'e yapılan bir ihbar üzerine alındığı öğrenildi.

Sabah saatlerinde okulların bulunduğu yerleşkeye gelen güvenlik görevlileri, bir ihbarı gerekçe göstererek bilgisayarların imajlarını alacaklarını belirtti. Okul müdürü Tuncay Şen ile okulun avukatları polis memurlarına imajların alınması konusunda yardımcı oldu. Okula hafta sonu etkinlikleri için gelen bazı öğrenciler ise geri dönmek zorunda kaldı. Diyarbakır'ın en başarılı ve en itibarlı eğitim kurumlarına bir ihbar gerekçe gösterilerek baskın yapıldı. Okulun bulunduğu Kayapınar ilçesi Diclekent semtine sabah saatlerinde Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünden 15'e yakın polis memuru geldi. Polis memurları, savcılık kararını ve yapılan ihbarı göstererek okulun bilgisayarlarının imajını alma talimatını yerine getireceklerini belirtti. Okulun giriş ve çıkışlarının olduğu nizamiyede bekleyen polis, görevliler dışında kimsenin içeri girmesine izin vermedi. Basın mensuplarının okul bahçesine bile girişleri yasaklandı. Güvenlik görevlileri okul idarecileri ve avukatları eşliğinde bilgisayarların imajını almaya başladı.

OKUL MÜDÜRÜ ŞEN: TATİLE GİRDİK DERKEN BASKIN GİBİ BİR ZİYARETLE KARŞILAŞTIK

Okul müdürü Tuncay Şen yaşanan durumun hoş bir şey olmadığın ancak artık bu sürece alıştıklarını söyledi. Şen şunları söyledi: " Asgari ayda bir, herhangi bir sebeple içi dolu ya da boş okulumuza birilerinin gelip denetleme adı altında bir şeyler yapmasına alıştık. Açıkçası bugün de rutin daha öncekilerin karşılığının olmadığı gibi anlamsız bir ihbar gerekçesiyledir. Güya birisi şikayette bulunuyor ve biz sayın Cumhurbaşkanının seslerinde değişiklik yapma suretiyle montaj yapıyoruz. Böyle bir iddia var. Bu herkes tarafından komik karşılanıyor Sonuçta ortada resmi bir karar var. Bunun gereğinin yapılması gerekiyor. Biz de gelen görevlilere yardımcı oluyoruz. Biz yarım dönem geçirdik güzel bir dönem geçirdik, sağ salim bitirdik, güzel sonuçlar aldık, derken arkadaşlarımız huzurla tatile girecek derken, bugün sabah ansızın baskın gibi bir ziyaret oldu. Şu anda içeride çalışmalar devam ediyor. Sadece bilgisayar imajları alınacak." diye konuştu.

AVUKAT TEK: İDDİA GÜLÜNÇ

Okulun avukatı Mehmet Zeki Tek ise BİMER üzerinden bir ihbar yapıldığını belirterek, " Ömer B. ismiyle yapılan ihbarda cumhurbaşkanının sesinin okuldaki bilgisayarlara değiştirilip montajlandığı iddia ediliyor" dedi.

İhbarın sahte olup olmadığını henüz bilmediklerini arama kararında sadece ihbarı yapan şahsın isminin olduğunu belirten Tek, "Er ya da geç gerçek ortaya çıkacaktır." ifadelerini kullandı. İddianın gülünç olduğunu anlatan Tek, şehrin en başarılı ve gözde eğitim kurumuna yönelik bir algı operasyonunun devamı olabileceğini kaydetti. Tek, hukuki sürecin takipçisi olacaklarını dile getirdi.

VELİLER TEPKİ GÖSTERDİ

Bu arada hafta sonu etkinliği için çocuklarını okula getiren bazı velileri okulun girişindeki kulübede polis karşıladı. Güvenlik görevlileri, okulda arama olduğunu belirterek öğrencilerin de girişinin yasak olduğunu belirtti. Bunun üzerine veliler çocuklarıyla geri dönmek zorunda kaldı.

Bir veli, "Bölgede yapacak başka iş yok da eğitimle mi uğraşıyorlar. Dün on binlerce öğrenci karne alamadı. Önce bu sorunu çözsünler. Yazık günah, ülkenin düşürüldüğü duruma üzülüyoruz" ifadelerini kullandı.

Diyarbakır’ın en başarılı okullarına yine baskın

Diyarbakır’ın en başarılı okullarına yine baskın

Diyarbakır’ın en başarılı okullarına yine baskın

Diyarbakır’ın en başarılı okullarına yine baskın

Diyarbakır’ın en başarılı okullarına yine baskın

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim