• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Diyarbakır'ı Kana Bulayan Teröristin Eşkali Belirlendi

Diyarbakır'ı Kana Bulayan Teröristin Eşkali Belirlendi
Diyarbakır'da 7 polisimizin şehit olduğu bombalı saldırıyı düzenleyen teröristin eşkali belirlendi. Teröristin, polislerin kaldığı yurt civarında günlerce keşif yaptığı tespit edildi.

Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi'nde polis servisine düzenlenen bombalı saldırıda, 7 polis şehit oldu, 13 polis memuru ile 14 sivil yaralandı.

Hain saldırı, dün saat 17.00 sularında Diyarbakır Şanlıurfa Karayolu'na çıkan Bağcılar Mahallesi 1216'ncı Sokak'ta yaşandı. Sur'da düzenlenen operasyon için geçici görevle Diyarbakır'a giden polisler, görev yerlerine gitmek için kaldıkları Halit Bin Velid Erkek Yurdu'ndan zırhlı midibüsle çıkış yaptı. Midibüs, 1216'ncı Sokak'tan Diyarbakır-Şanlıurfa Karayolu'na çıkacağı sırada yol kenarına daha önceden park edilen bomba yüklü beyaz bir otomobil uzaktan kumandayla infilak ettirildi.

7 POLİSİMİZ ŞEHİT

Şiddetli patlamayla çevrede bulunan ev ve işyerlerinin camları kırılırken, olay yerine çok sayıda ambulans ve acil yardım ekibi sevk edildi. Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırılan ve tedaviye alınan yaralı polislerden Alper Zor (45), Mehmet Ertuğrul (47), Mustafa Yiğitalp (46), Mustafa Karakaya (27), Serkan Talan (36), İlyas Kaygusuz (27) ve Necdet Alıcı (48) yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Saldırıda 13'ü polis 27 kişi yaralandı.

KEŞİF YAPMIŞ

Bombalı saldırıda kullanılan otomobili park ettikten sonra uzaktan kumandayla infilak ettiren teröristin eşkali belirlendi. Teröristin, polislerin kaldığı yurt civarında günlerce keşif yaptığı tespit edildi.

POLİS BU KİŞİNİN PEŞİNDE

Diyarbakır'da düzenlenen bombalı saldırının ardından polis olay yerine beyaz renkli bir aracı park ettikten sonra uzaklaşan kişinin peşine düştü. Kimliği belirsiz kişinin park ettiği otomobilin patlatılan bomba yüklü araç olduğu üzerinde duran güvenlik güçleri, bırakıp giden kişinin yakalanması için operasyon başlattı.

LİCE'DEN GİRMİŞ

İnfilak ettirilen bomba yüklü otomobilin, Mermer Jandarma Karakolu'na geçtiğimiz hafta yapılan saldırıdan hemen sonra Lice kırsalından kentte sokulduğu belirlendi. Bomba yüklü araç istihbaratı üzerine polis, geçtiğimiz hafta sonu bazı adreslere operasyon düzenlemişti.

ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'daki terör saldırısına ilişkin, "Güvenlik güçlerimizin kararlı ve hassas mücadeleleri neticesinde büyük bir darbe alan ve kendi kazdığı hendeğe gömülen terör örgütü, bu tür hain saldırılarla yaşadığı yıkımı gizlemeye çalışmaktadır. Terörle mücadelemiz bu menfur eylemlerle asla sekteye uğramayacak, kararlı bir şekilde devam edecektir" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre Erdoğan, Diyarbakır'da terör örgütünün gerçekleştirdiği bombalı saldırıyı lanetledi.

Saldırıda şehit olan 7 emniyet mensubuna rahmet, ailelerine, yakınlarına ve millete başsağlığı dileyen Erdoğan, yaralılara şifa dileklerini iletti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Güvenlik güçlerimizin kararlı ve hassas mücadeleleri neticesinde büyük bir darbe alan ve kendi kazdığı hendeğe gömülen terör örgütü, bu tür hain saldırılarla yaşadığı yıkımı gizlemeye çalışmaktadır. Terörle mücadelemiz bu menfur eylemlerle asla sekteye uğramayacak, kararlı bir şekilde devam edecektir. Bu zorlu süreçte en büyük güven kaynağımız, başta bölgedeki kardeşlerimiz olmak üzere aziz milletimizin sabrı, basireti ve desteğidir. İnsanlık dışı yüzünü saldırılarıyla defalarca ifşa eden terör örgütüne karşı uluslararası toplumun da ilkeli ve tutarlı bir duruş sergilemesini bekliyoruz. Diyarbakır'da şehit düşen polislerimize tekrar Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, milletimize başsağlığı diliyorum."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim