• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Diyarbakır'daki terör saldırısına ilişkin soruşturma sürüyor

Diyarbakır'daki terör saldırısına ilişkin soruşturma sürüyor
Diyarbakır Sur'da Diyarbakır Baro Başkanı Elçi'nin hayatını kaybettiği, 2 polis memurunun şehit olduğu, 1 polis memuru ile AA muhabirinin yaralandığı olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, ön otopsi raporunda, Elçi'nin uzak mesafeden tek kurşunla öldürüldüğünün belirlenmesi üzerine merminin teröristler tarafından kazılan hendeklerin ve kurulan barikatların bulunduğu yönden geldiği olasılığı üzerinde duruyor. Hendek ve barikatların yer aldığı taraftan Elçi'nin öldürüldüğü istikamete doğru açılan ateşlerden isabet alan iş yerlerindeki izler tespit edilirken, bunların olaydan önce mi yoksa sonra mı oluştuğu araştırılıyor.

Polis ve jandarma kriminal ekipleri birlikte çalışıyor

Olayın aydınlatılması için polis ve jandarma kriminal ekipleri çalışmalarını birlikte yürütüyor. Toplanan deliller, jandarma ve emniyet kriminal laboratuvarlarında titiz bir şekilde incelemeye alınıyor. Elde edilen bilgi ve bulgular, Vali Hüseyin Aksoy başkanlığındaki kriz masasına iletiliyor. Kriz masasında saldırıya ilişkin tüm bilgiler en ince ayrıntısına kadar değerlendiriliyor.

Ses analiziyle kurşunların hangi silahlardan çıktığı belirlenecek

Soruşturma kapsamında elde edilen tüm görüntülere ses analizi yapılıyor. Ses analiziyle hangi silahtan nasıl ses çıktığı, kurşunların hangi silahlardan çıktığı tespit edilecek. Ses analiziyle, teröristler tarafından kazılan hendeklerin ve kurulan barikatların bulunduğu yönden gelen kurşunlar ve kullanılan silahların tespiti yapılacak.

TÜBİTAK ile ortak çalışılıyor

Olayın aydınlatılması için polis ve jandarma kriminal ekipleri çalışmalarını Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile ortaklaşa yürütüyor.

TÜBİTAK'tan olay yeri inceleme ve delil araştırması konularında yardım alan güvenlik güçleri, bazı delilleri kurumun Ankara'daki merkezine gönderdi. TÜBİTAK'tan görüş alan polis ve jandarma, delil karşılaştırması yapıyor. Bu sayede olayın aydınlatılması için süreç hızlanacak.

Olay yerinin krokileri çizildi

Soruşturma kapsamında olay yerinde bulunan avukat, vatandaş, polis ve basın mensuplarının ifadesi de gözden geçiriliyor. Delil, görüntü ve görgü şahitlerinin ifadesi doğrultusunda krokiler oluşturuldu. 

Elçi'nin düştüğü yer, kurşunun giriş ve çıkış doğrultuları dikkate alınarak, Elçi'nin ölümüne sebep olan kurşunun hangi noktadan ateş edildiği krokilerden bulunmaya çalışılıyor. Bu sayede ateş edilen açı ortaya çıkarılacak.

Özel kurye ile Ankara'ya gönderilen deliller arasında Elçi'den alınan kan örnekleri, olay yerinden elde edilen bazı vücut sıvıları da bulunuyor.

Mermilerin üzerinde kan izi olup olmadığı araştırılıyor. Bunlardan hangisinin Elçi'nin kanıyla örtüştüğü DNA incelemesiyle belirlenecek. Adli Tıp Kurumunda kimyasal tekniklerle mermi çekirdeklerindeki ayrıntılar ortaya çıkarılacak. Elde edilen veriler ile Elçi'nin kan örneklerine DNA karşılaştırılması yapılacak.

Taksici serbest bırakıldı

Polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Cengiz Erdur'un şehit edildiği saldırıdaki taksinin sürücüsü A.S, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim