• BIST 9051.52
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Diyarbakır'da yaşayan Hollandalı gazeteci gözaltına alındı

Diyarbakır'da yaşayan Hollandalı gazeteci gözaltına alındı
Diyarbakır'da yaşayan Hollandalı gazeteci Frederike Geerdink, terör örgütü propagandası yapmak iddiasıyla evini basan polisler tarafından gözaltına alındı.

Geerdink, Twitter'dan yaptığı açıklamada, evinin 8 polis tarafından basıldığını ve arama yapıldığını söyledi. Geerdink, aramanın ardından "terör örgütü propagandası" suçlamasıyla gözaltına alındığını söyledi. Geerdink’in polis tarafından evinde yapılan aramanın ardından gözaltına alınmasını birçok yabancı gazeteci eleştirdi. Tepki gösteren gazeteciler şu şekilde: 

Mike van der Galien – Daily Standard: Hollandalı gazeteci Frederike Geerdink polisin evini aramasının ardından gözaltına alındı. Hollandalı birçok siyasi Hollanda Dışişleri Bakanı’nın araya girmesi yönünde çağrı yapıyor. Geerdink’in gözaltına alınması Hollanda Dışişleri Bakanı Koenders’in Türkiye ziyaretinde meydana geldi. En ağır şekilde hakaret. 

Gianluca Mezzofiore - International Business Times: Gazetecinin gözaltına alınması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Avrupa’da veya dünyanın başka bir yerinde Türkiye’den daha özgür basın yoktur” demesinin ardından geldi. Hollandalı milletvekili Mark Verheihen de Ankara’da resmî ziyarette bulunan Dışişleri Bakanı Ber Koenders’e harekete geçmesi için çağrıda bulundu. Hollanda Dışişleri Bakanlığı’ndan atılan tweet’te ise “Geerdink’in gözaltına alınmasına şoke olduk. Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’yla konuyu tartışacağız” denildi. 

Marloes de Koning – RTL Hollanda ve De Standaard: Frederike Geerdink Türkçeyi akıcı şekilde konuşan çok iyi, cesur ve çalışkan bir gazetecidir. Geerdink’in gözaltına alınması, PKK’ya yardım ettiği düşünülen Türkiyeli avukatların davasını anımsatıyor. Hollandalı gazetecinin gözaltına alınma zamanlaması dikkate değer, Hollanda Dışişleri Bakanı’nın Türkiye ziyaretiyle çakıştı. 

Aletta Andre: Geerdink’in gözaltına alınması şok edici

Benjamin Harvey – Bloomberg: Frederike Geerdink bugün gözaltına alındı. Hollanda Dışişleri Bakanı Ankara’da.
Noah Blaser – The Atlantic: Türkiye bu iki tweetin üst üste atılabildiği bir akıl hastanesi. Teröristlere yardım suçlamaları, bunu 8 yıldır yapıyor olsa da, bu olayın onun PKK hakkında haberler yapmasıyla bağlantılı olduğunu gösteriyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim