• BIST 8980.39
  • Altın 2284.818
  • Dolar 32.3279
  • Euro 35.0498
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Diyarbakır’da Vergi Haftası kutlamaları başladı

Diyarbakır’da Vergi Haftası kutlamaları başladı
Atatürk Anıtına çelenk bırakılmasıyla başlayan törene Diyarbakır Vergi Dairesi Başkanı Seyfettin Baysal, Defterdarlık ve Vergi Dairesi Grup Müdürleri,...

Diyarbakır'da 28'inci Vergi Haftası kutlamaları törenle başladı.

Atatürk Anıtına çelenk bırakılmasıyla başlayan törene Diyarbakır Vergi Dairesi Başkanı Seyfettin Baysal, Defterdarlık ve Vergi Dairesi Grup Müdürleri, yöneticileri ve çalışanları katıldı. Törende konuşan Baysal, "1990 yılından itibaren kutlanmaya başlanan vergi haftasının 28'incisi Maliye Bakanlığımızın bağlı ve ilgili kuruluşu olan Gelir İdaresi Başkanlığımızca bu yılda 27 Şubat-5 Mart tarihleri arasında kutlanması kararlaştırılmıştır. Diyarbakır Vergi Dairesi Başkanlığı olarak biz de bugün burada bu programı başlatmış bulunmaktayız. Bu haftanın kutlanmasındaki amaç, bir arada yaşamak zorunda olan insanların oluşturduğu toplumu ilgilendiren ve devletin kamu kurum ve kuruluşları aracılığıyla yürütmek zorunda olduğu, Güvenlik, adalet, eğitim, alt yapı, sağlık, sosyal yardımlar gibi asli hizmetler ülkemizde yaşayan herkes için ne kadar önemli ise, bu hizmetlerin parasal kaynaklarının sağlanması da o derece önem arz etmekte olduğunun toplumun her kesimince bilinmesini sağlamaktır. Bugün bu harcamaların parasal kaynağının yüzde 90'ını vergiler oluşturmaktadır. Bunun için devletin asli görevlerinden birisi olan vergiyi zamanında ve doğru bir şekilde toplanması, toplumsal bir vergi bilincinin oluşturulması ile kolaylaşacaktır. Ülkemizdeki her vatandaş ve mükellef, "Ülkemi seviyorum vergimi veriyorum" diyebilmelidir. Sonuçta, devlet vergi adı altında topladığı paraları toplum için harcamaktadır. Kısaca vergi veren herkes topluma karşı bir sorumluluğu yerine getirmiş olmaktadır" dedi.

Vergiyi toplayan idare çalışanları olarak az veya çok vergi veren her vatandaşın kendileri için aynı oranda kıymetli olduğuna dikkat çeken Baysal, "Bunu şu anlamda söylüyorum, bizler vatandaşa ve vergi mükelleflerine hizmet veren bir kurumuz. Bunun için personel olarak vatandaş ve mükellef memnuniyeti odaklı bir hizmet anlayışının benimsenmesi, memuriyetin gerektirdiği sorumluluk içerisinde, vatandaşla, mükellef ve onların temsilcileri ile ilişkilerimizde, güler yüzlü ve herkese eşit mesafede görevini yapan, yaptığı işi en doğru şekilde yerine getiren personel vasıflarına haiz olmalıyız ki, dairemize gelen her vatandaş eğer kendisinden kaynaklanan bir sorun yoksa o daireden memnun ayrılabilsin. Bu şunun için önemlidir, bu dairede, bu kurumda yanlış bir işlem yapılmaz inancı kurumsal kültürün oluşturulması açısından da önem arz etmektedir. Vatandaş ve mükellef memnuniyeti odaklı bir hizmet anlayışı ile mükelleflere kolaylık sağlamak amacıyla hizmet veren Gelir İdaresi vergide kayıt dışılığı önlemek ve tahsilâtı hızlandırmak için günümüzün gerektirdiği teknoloji ile yenilikleri hızlı bir şekilde uygulamaya koymaktadır. Bu aşamada önceden hazırlanmış kira beyannameleri, kredi kartı ile ödeme, e-fatura, e-tebliğ, yeni nesil ödeme cihazlar, beyanname ve bildirimlerden tutun birçok hizmetin internet ortamında daireye gelmeden yapılması mümkün hale gelmiştir. Bütün bunlar mükellef odaklı hizmet anlayışının sonucudur" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim