• BIST 9481.2
  • Altın 2495.998
  • Dolar 32.5975
  • Euro 34.7838
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Diyarbakır'da Toplantı, Gösteri, Yürüyüş Yer ve Güzergahları Belirlendi

Diyarbakır'da Toplantı, Gösteri, Yürüyüş Yer ve Güzergahları Belirlendi
Diyarbakır Valiliği, 2016 yılı içinde toplantı, gösteri, yürüyüş yer ve güzergahları belirleyerek krokilerle kamuoyuna açıklandı.

Diyarbakır'da 216 yılı için toplantı, gösteri, yürüyüş, mitging, fuar ve açık hava toplanma yerleri ile gösteri sonrasında dağılma yönleri, Diyarbakır Valiliği tarafından hazırlanan krokilerle kamuoyuna duyuruldu.

İstasyon Meydanı, Nevruz Alanı ve TÜYAP Fuar Merkezi alanı olarak belirlenen 3 noktada, yürüyüş, toplanma ve dağılma sırasında halkın kullanacağı güzergahlar net olarak açıklandı.

BİRİNCİ TOPLANMA ALANI

Buna göre; merkez Yenişehir İlçesi'nde toplantı alanı olarak belirlenen İstasyon Meydanı'na gitmek için ilk toplanma alanı Urfakapı Kavşağı belirlendi. Burada toplanacak vatandaşlar, toplantı ve gösterilerin yapılacağı İstasyon Meydanı'na İstasyon Caddesi'ni takip edecek. Burada düzenlenecek miting ve gösteri sonrası ise vatandaşlar, İstasyon Caddesi, Mehmet Akif Ersoy Caddesi ve Bağlar İstikameti'ni kullanacak.

İKİNCİ TOPLANMA ALANI

Merkez Bağlar İlçesi'nde belirlenen ikinci toplanma alanı olarak Nevruz alanı belirlendi. Buraya gitmek için ilk toplanma alanı olarak da Zümrütkent Caddesi, Zümrüt evlerini geçtikten sonraki kavşak olarak belirtildi. Burada toplanacak vatandaşlar, Zümrütkent Caddesi'ni takip ederek Bağcılar Bölgesi'ndeki Nevruz alanına gidecek. Burada yapılacak miting ve gösteri sonrası vatandaşlar, Zümrütken Caddesi, Yeni Hal 1 ve 2'inci Cadde, Urfa Yolu ve Hamravat Evleri istikametini kullanacak.

ÜÇÜNCÜ TOPLANMA ALANI

Üçüncü toplanma alanı olarak da merkez Yenişehir İlçesi sınırları içerisinde, Elazığ Yolu üzerindeki TÜYAP Fuar Merkezi olarak belirlendi. Buraya gitmek üzere ilk toplanma noktası olarak da Elazığ Caddesi üzerindeki unatlar Oto Ford Servisi karşısında bulunan boş alan kullanılacak. Elazığ Caddesi'ni kullanarak TÜYAP Fuar Merkezi'ne ulaşılabilecek. Burada yapılacak toplantı ve gösteri sonrası isevatandaşlar, Elazığ Caddesi, Üçkuyular Toki, Arıtma Tesisleri ve Elazığ Caddesi Ergani istikametini kullanabilecek.

Ket merkezinde afiş ve pankart asılacak yerler de düzenleme kurulunun talepleri doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi'nin uygun göreceği yerler ile toplantı alanında krokide belirtilen yerler olarak belirlendi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim