• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Diyarbakır'da Terörsitler Silahlarla Sokaklara İndi, Şehri Yaktı

Diyarbakır'da Terörsitler Silahlarla Sokaklara İndi, Şehri Yaktı
Diyarbakır'da PKK'nın şehir yapılanması olan YPS ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar yaşandı. Teröristlerin polise saldırı anları kameraya yansıdı. Bir ilçede sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Diyarbakır'ın birçok semtinde dün akşam PKK'nın şehir yapılanması olan YPS (Sivil Savunma Birlikleri) ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar yaşandı. Merkez Bağlar ilçesi koşuyolu semtinde yoğunlaşan çatışmalarda YPS'liler tarafından bazı araçlar yol kapatılması amacıyla yakıldı. Birçok semtten yoğun silah sesleri ve patlamalar duyuldu. Bu arada çatışmanın yaşandığı Bağlar İlçesi'nin Kaynartepe Mahallesi'nde bugün saat 03.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

YOLLARI TRAFİĞE KAPATTILAR

Edinilen bilgilere göre olay, merkez Bağlar ilçesinde 22.00'da başladı. İlçenin başta Gürsel ve Koşuyolu caddeleri olmak üzere çeşitli bölgelerinde bir araya gelen terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması Sivil Savunma Birlikleri (YPS) mensupları tarafından, araçlar durdurularak, yollar trafiğe kapatıldı.

ARAÇLARI BARİKAT YAPTILAR

YPS'liler, durdurdukları bazı araçları da sokak girişlerine yatay bir şekilde park ederek, barikat olarak kullandı. Bir süre sonra olay yerine zırhlı araçlarla polis ekipleri geldi.

POLİSE SALDIRDILAR

Sokak aralarına ve barikat olarak kullandıkları araçların arkasına pusulanan teröristler, polise uzun namlulu silah, el yapımı patlayıcı ve roketatarlarla saldırdı.

ARAÇLARI ATEŞE VERDİLER

Polisin de karşılık vermesi ile çatışma çıktı. Güvenlik güçleri ile teröristler arasındaki çatışmalar kısa sürede şiddetlendi. Bu sırada teröristler Koşuyolu Parkı civarında bazı araçları ateşe verdi.

HELİKOPTER DESTEKLİ OPERASYON

Dakikalar geçtikçe çatışmaların şiddeti daha da artınca bölgede helikopter destekli operasyon başlatıldı. Polis abluka altında aldığı bölgede teröristler tarafından barikat olarak kullanılan araçları, zırhlı araçlarla yolun kenarına iterek, açtı. Vatandaşlara da evlerinden çıkmamaları yönünde anons yapıldı.

KAMERALAR SALDIRIYI KAYDETTİ

Bölgede çatışmalar sürürken, teröristlerin roketatar ve uzun namlulu silahlarla polise saldırma anı kameralar tarafından sıcağı sıcağına görüntülendi.

BAĞLAR İLÇESİ'NİN BİR MAHALLESİNDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Bağlar Kaymakamlığı, çatışmaların yoğun olarak yaşandığı ilçenin Kaynartepe Mahallesi'nde olaylar nedeniyle bugün saat 03.00'den itibaren ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"İlçemiz Kaynartepe Mahallesinde BTÖ mensuplarınca çukurlar kazılacağı, barikatlar kurulacağı sokaklara patlayıcı yerleştirileceği, terör örgütü tarafından başta okullar, kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşlarımıza ve güvenlik görevlilerimize yönelik saldırı, yol kesme eylemlerinin yapılacağı, patlayıcı madde kullanılacağı, bu şekilde vatandaşlarımızın yaşam ve seyahat güvenliğinin engelleneceği yönünde çeşitli güvenlik birimlerince tarafımıza ciddi istihbari bilgiler ulaştırılmıştır. Tüm bu tehlike ve olumsuzlukların giderilmesi, halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla güvenlik birimlerimizce gerçekleştirilecek faaliyet esnasında halkın can güvenliğinin sağlanması ve herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması amacıyla; Bağlar İlçesi Kaynartepe mahallesinin tamamında 15 Mart 2016 Çarşamba günü 03.00'den geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir.Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenliği açısından önem arz etmektedir. Sokağa çıkma yasağının bitim süresi ayrıca duyurulacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim