• BIST 9574.09
  • Altın 2483.023
  • Dolar 32.4988
  • Euro 34.6213
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Diyarbakır’da Lgbt Paneli Gelen Tepki Üzerine İptal Edildi

Diyarbakır’da Lgbt Paneli Gelen Tepki Üzerine İptal Edildi
Diyarbakır'da, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Meclis Komisyonu ve Keskesor Amed Lezbiyen Gay Biseksülel Transeksüel İnisiyatifi (LGBTİ)'nin bugün düzenlemesi...

Diyarbakır'da, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Meclis Komisyonu ve Keskesor Amed Lezbiyen Gay Biseksülel Transeksüel İnisiyatifi (LGBTİ)'nin bugün düzenlemesi planlanan LGBT paneli, tepki üzerine iptal edildi.

HDK Meclis Komisyonu ve LGBTİ'nin ortak yapmayı planladığı, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Februniye Akyol Akay ile DBP PM üyesi Demir Çelik'in konuşmacı olarak katılacağı "Devlet Şiddetine Karşı Özerk Mücadele Alanları ve LGBTİ Hareketi" konulu panel, Diyarbakır'daki İslami sivil toplum örgütlerinin hafta içerisinde gösterdiği tepki nedeniyle iptal edildi. Panel iptal edilmesine rağmen bir gurup İslami sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve üyeleri bugün Sümer Parkın bitişiğindeki Sümer Camisinde namaz kıldı, ardından ellerinde pankart taşıyarak, tekbir getirerek panelin düzenlenmek istendiği Sümer Parka kadar yürüdü. Program Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başladı. Yoğun güvenlik önleminin alındığı parkın etrafı polis bariyerleriyle çevrildi.

Toplanan gurup adına açıklama yapan platform sözcüsü Yunus Memiş, LGBT'lilerin Diyarbakır'da düzenlemek istediği panelin kabul edilemez olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Bizim burada toplanmamız, kesinlikle hiçbir siyasi gaye ve menfaat içermemektedir. Bilakis Rabbimizin Kur'an-ı Kerim'de açıkça haram olduğunu beyan buyurduğu ve sırf bu yüzden bir kavmi helak ettiği çirkin ve rezil bir organizasyon karşısında Müslümanca tavrı ortaya koymak, yapılan işin yanlış olduğu konusunda HDK ve bileşenlerine uyarıda bulunmak ve Rabbimizin huzurunda bu rezil etkinliği yapanlardan beri olduğumuzu haykırmaktır. Diğer yönüyle devlet yetkilileri de bu gibi etkinliklere izin vermekle en az bunlar kadar işlenen bu cürüme ortaktır. Yaşanan bunca mağduriyet ortadayken ve devam ederken, HDK ne yapmak istiyor? Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı DBP'li Februniye Akyol Akay'ın bu iğrenç toplantıya konuşmacı olarak katılmasındaki gaye nedir?"

Konuşmaların ardından toplanan gurup sessizce dağıldı.

Diyarbakır’da Lgbt Paneli Gelen Tepki Üzerine İptal Edildi

Diyarbakır’da Lgbt Paneli Gelen Tepki Üzerine İptal Edildi

Diyarbakır’da Lgbt Paneli Gelen Tepki Üzerine İptal Edildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim