• BIST 9645.02
  • Altın 2404.431
  • Dolar 32.595
  • Euro 34.7912
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Diyarbakır’da Kürtçe trafik levhası dönemi

Diyarbakır’da Kürtçe trafik levhası dönemi
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Akıllı Kavşaklar Sistemi'yle sürücüleri hız, kırmızı ışık ve park ihlalleri konusunda denetlemeye hazırlanıyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Akıllı Kavşaklar Sistemi'yle sürücüleri hız, kırmızı ışık ve park ihlalleri konusunda denetlemeye hazırlanıyor. Uyarı amaçlı iki dilli yazılar yazmaya, ledli trafik işaret levhaları yerleştirmeye, yol çizgileri çizmeye, bordürleri boyamaya ve yansıtıcılar takmaya devam eden belediye, yollara yatay Kürtçe ve Türkçe "hêdî"-"yavaş" ile kilometre hızı belirleyen yazılar yazıyor.

Ana arterlerde yol çizgilerini sürekli yenileyen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı ekipleri, birçok kavşağa güneş enerjisi ile çalışan ledli trafik levhaları yerleştiriyor. Bulvar ve caddelerdeki bordürleri boyayan ve kavşaklara reflektifler (yansıtıcı) takan ekipler, yollara yatay Kürtçe ve Türkçe "hêdî"-"yavaş" ile kilometre hızı belirleyen yazılar yazıyor. Akıllı Kavşaklar Sistemi Projesi'ni önümüzdeki günlerde ihaleye çıkarmaya hazırlanan Ulaşım Daire Başkanlığı, bu hizmetin hayata geçirilmesiyle 60 kavşağa kamera yerleştirip sürücüleri hız, kırmızı ışık ve park ihlalleri konusunda denetlemeyi amaçlıyor. Sistemin devreye girmesiyle, seyahat ve kavşaklarda bekleme sürelerinin kısalması, yol kapasitelerinin yüksek verimde kullanılması, sürücü ve yaya trafik güvenliğinin artması, emisyon salınım oranlarının düşürülmesi, yakıt ve yedek parça harcamalarının azaltılması, trafik akış ve yoğunluklarının kentli tarafından da izlenebilmesi, kural ihlallerinin gözlenerek kontrol altına alınması ile merkezi olarak arıza tespiti ve arızaya en kısa sürede müdahalenin sağlanması bekleniyor.

ALTUĞ: TRAFİK İŞARET LEVHALARINI DEĞİŞTİRİYORUZ

Çalışmalar hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Hikmet Altuğ, sürücülerin dikkatini çekmek amacıyla yollara yatay Kürtçe ve Türkçe "hêdî" ve "yavaş" ile kilometre hızı belirleyen uyarı yazıları yazdıklarını söyledi. Altuğ, yol boyu reflektifler taktıklarını ve tüm trafik işaretlerini ledli hale getirmeye başladıklarını kaydetti. Ledli trafik işaretleriyle sürücülerin hızlarını sürekli kontrol etmesini ve trafik kazalarının en aza indirilmesini sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Altuğ, Mahabad Bulvarı'nda başlayan çalışmaların sırasıyla Fırat Bulvarı, Diclekent Bulvarı, Elazığ Caddesi, Qamışlo Bulvarı'nda devam edeceğini belirtti.

AKILLI KAVŞAK SİSTEMİ UYGULANACAK

Akıllı Kavşak Sistemi'ne ilişkin çalışma başlattıklarını, projeyi önümüzdeki günlerde ihaleye çıkaracaklarını kaydeden Altuğ, ihale sürecinin tamamlanmasıyla kentteki 60 kavşakta Akıllı Kavşak Sistemi'ni kuracaklarını söyledi. Akıllı kavşakların trafiği rahatlatacağını anlatan Altuğ, Trafik Kontrol Merkezi ile kavşakların sürekli kontrol altında olacağını, uygulamayla trafikte bekleme süresi, egzoz gazı salınımı ve gürültü kirliliği gibi birçok faktörün yüzde 30 civarında azalacağını sözlerine ekledi.

Diyarbakır’da Kürtçe trafik levhası dönemi

Diyarbakır’da Kürtçe trafik levhası dönemi

Diyarbakır’da Kürtçe trafik levhası dönemi

Diyarbakır’da Kürtçe trafik levhası dönemi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim