• BIST 9092.73
  • Altın 2324.462
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9678
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Diyarbakır’da Kent Girişleri Temizleniyor

Diyarbakır’da Kent Girişleri Temizleniyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, halkın şikayeti üzerine, Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün sorumluluk alanındaki kent girişlerinin orta ve yan refüjlerinde...

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, halkın şikayeti üzerine, Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün sorumluluk alanındaki kent girişlerinin orta ve yan refüjlerinde temizlik çalışması başlattı. Silvan yolunda başlatılan çalışmalar, daha sonra Elazığ, Mardin ve Şanlıurfa yolunda sürdürülecek.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün hizmet alanı olan ve kente ilk girenlerde kötü bir izlenime neden olan Silvan, Elazığ, Mardin ve Şanlıurfa yolunda temizlik çalışması başlattı. Halkın şikayeti üzerine Silvan yolunda çalışmaya başlayan ekipler, orta ve yan refüjlerde biriken çöpleri toplayarak temizledi, atıkları poşetleyerek temizlik sahasına taşıdı. Silvan yolundaki çalışmanın tamamlanmasının ardından aynı çalışmayı Elazığ, Mardin ve Şanlıurfa yolunda sürdürecek olan ekipler, söz konusu çalışmayı 15 günde bir kent girişlerinde sürdürecek.

"80 KİLOMETRELİK ALAN TEMİZLENECEK"

Çalışma hakkında bilgi veren Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Çevre Koruma Şube Müdürü Mehmet Baran, kentin ana arterleri ve bulvarlarında günde iki kez, 347 personel ve 19 araçla temizlik çalışması yürütüldüğünü, çalışmaların 06.00 ile 16.00 saatleri arasında yapıldığını söyledi. Halkın şikayeti üzerine, hizmet alanlarında olmamasına rağmen, Diyarbakır'ın dört giriş noktasında temizlik çalışması başlatıldığını dile getiren Baran, 80 kilometreye yakın bir alanın orta ve yan refüjlerinin temizleneceğini kaydetti. Baran, Silvan yolunun, Seyrantepe'den Karaçalı Mahallesi'ne kadar olan, 20 kilometrelik bölümünün temizliğinin bitirilmesinin ardından Elazığ, Şanlıurfa ve Mardin karayollarının temizleneceğini bildirdi. Kent girişlerindeki temizlik çalışmasının 15 günde bir tekrarlanacağını söyleyen Baran, konuyla ilgili Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne yazıların gönderileceğini aktardı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim