• BIST 8979.2
  • Altın 2285.04
  • Dolar 32.329
  • Euro 35.0528
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Diyarbakır’da ‘Kar’ Esareti

Diyarbakır’da ‘Kar’ Esareti
Diyarbakır'da dünden beri aralıksız süren kar yağışı kenti beyaza bürüdü.

Diyarbakır'da dünden beri aralıksız süren kar yağışı kenti beyaza bürüdü. Okulların tatil edildiği kentte, bazı uçak seferleri de iptal edildi.

Diyarbakır'da yılbaşında başlayan ve önceki günkü aranın ardından dün yeniden başlayıp, aralıksız devam eden kar yağışı kenti esaret altına aldı. Yaşamı olumsuz etkileyen kar yağışı nedeniyle kent beyaz bir örtüyle kaplandı. Okulların bir günlüğüne tatil edildiği, hamile ve engelli çalışanların ise idari izinli sayıldığı kentte, belediye ekipleri çalışmalarına başladı. Ekiplerin, küreme ve tuzlama çalışması yaptıkları kentte kar yağışının devam etmesi nedeniyle güçlükler yaşanıyor.

Kentte, kar nedeniyle ulaşımda sıkıntılar da yaşanırken, kentin riskli bölgelerinde uygulama yapan trafik ekipleri, kar lastiği bulunmayan ve zincir takmayan sürücüleri uyardı. Bazı sürücülere cezai işlem de uygulandı.

Kentin kırsal bölgelerinde ise önceki gün Büyükşehir Belediyesi ve İl Özel İdaresi tarafından açılan köy yolları büyük bir kısmı yoğun kar yağışı nedeniyle yeniden ulaşıma kapandı. Kentte, bazı uçak seferleri de iptal edildi. Diyarbakır Havalimanı yetkililerinden alınan bilgilere göre, şu ana kadar 14 sefer iptal edildi. Diğer seferlerin gerçekleştirilebilmesi için çalışmaların sürdüğü de kaydedildi.

Meteoroloji yetkilileri, yarın kar yağışının yerini karla karışık yağmurun alacağını ve hava sıcaklığının artacağını bildirdi.

"SU BORULARI DONDU"

Kara hazırlık yakalandığını belirten vatandaşlardan Aziz Aslan, kar yağışının dün akşam itibaren daha da şiddetlendiğini söyledi. Aslan, "En son 2006'da Diyarbakır'a böyle bir kar yağdı. 10 yıl önce su borularında donma yaşanmıştı. Bugün yine yaşadık bunu. Allah herkesin yardımcısı olsun" dedi.

"KAR LASTİĞİ OLMASINA RAĞMEN ZORLANDIM"

Canip Yavuz ise kar yağışının doğanın ihtiyacı olduğunu belirterek, olumsuz yönde etkilendiklerini anlattı. Yavuz, "Zeminde bulunan mikroplar ölüyor bu kar yağışıyla. Diyarbakır bu aralar büyük bir felaket yaşıyor. İş yerine kendi aracımla geldim. Ancak biraz zorlandım. Kar lastiği olmasına rağmen zorlandım. Birçok kişi işine gidemedi zaten" diye konuştu.

Mehmet Salih Kızıl ise Diyarbakır'da yoğun yağan kar yağışını eğlenceye çevirdiklerini ve kardan yaptıklarını anlattı.

Diyarbakır’da ‘Kar’ Esareti

Diyarbakır’da ‘Kar’ Esareti

Diyarbakır’da ‘Kar’ Esareti

Diyarbakır’da ‘Kar’ Esareti

Diyarbakır’da ‘Kar’ Esareti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim