• BIST 8986.97
  • Altın 2297.275
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0665
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Diyarbakır’da Kamusal Alanların İşgaline Karşı Denetimler Sürüyor

Diyarbakır’da Kamusal Alanların İşgaline Karşı Denetimler Sürüyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentin merkezi caddelerindeki kaldırım ve parkları düzenli olarak denetleyerek, kamusal alanların işgalinin önüne geçerek...

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentin merkezi caddelerindeki kaldırım ve parkları düzenli olarak denetleyerek, kamusal alanların işgalinin önüne geçerek engelliyor. Kentin düzeni ve kent halkının haklarını korumak için yapılan denetimlerde zabıta ekipleri kimi zaman saldırıya uğruyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, kentin merkezi caddelerindeki kaldırımlarda ve parklarda kamusal alanları işgal edenlere karşı denetimlerini ve uyarılarını sürdürüyor. Zabıta ekipleri, söz konusu çalışma kapsamında merkez Yenişehir ilçesi Ali Emiri Caddesi'nde denetim yaptı. Kaldırımları ve Sur diplerindeki parkları işgal edenlere karşı yapılan denetimde zabıta ekipleri, uyarıda bulundu, cezai işlem uyguladı.

DAĞKAPI ZABITA AMİRLİĞİ'NE SALDIRI

Denetimin ardından hakkında yasal işlem yapılan bir kişi, Büyükşehir Belediyesi Dağkapı Zabıta Amirliği'ne sopalı saldırıda bulundu, saldırıda Zabıta Amirliği'nin tüm camları kırıldı. Denetimler ve hemen ardından gelişen saldırı hakkında bilgi veren Zabıta Şube Müdürü Naci Keskin, kamusal alanların işgalini önlemek için kimseye ayrıcalık tanımadan denetimlerin yapıldığını ve taviz verilmeyeceğini ifade etti. Keskin, "Ali Emiri Caddesi'ndeki kaldırım ve park işgallerine karşı yapılan kontrollerde, kamusal alanları işgal edenlere yasal işlem uygulandı. Denetimin ardından Dağkapı Zabıta Amirliği bürosuna saldırı düzenlendi. Kamusal alanları işgal eden bir kişinin sopalarla zabıta ekiplerine saldırdığını ancak denetimlerin devam edeceğini ve saldırıyı yapanlar hakkında yasal işlemler yapılacaktır" dedi.

Diyarbakır’da Kamusal Alanların İşgaline Karşı Denetimler Sürüyor

Diyarbakır’da Kamusal Alanların İşgaline Karşı Denetimler Sürüyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim