• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Diyarbakır'da kaçırılan askerler nerede?

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 2 asker ile 1 sağlık teknisyenini kaçıran teröristlerin, olayı 'korucu' kıyafeti giyerek gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Asker ve korucuların güvenlik noktası olan bölgede uzun süre 'yol kontrolü' yapan PKK'lı teröristler, dün örgüte yakınlığıyla bilinen bir ajans aracılığıyla üç kişinin ellerinde olduğunu açıkladı. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ise kurtarma çalışmalarının devam ettiğini, kısa zamanda sonuç alınacağını söyledi. Şahin, "Çalışmaların kapsamı ülke sınırları ile sınırlı değildir." dedi.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 2 asker ile 1 sağlık tekninisyeni kaçıran teröristlerin, 'korucu' kıyafeti giydiği öğrenildi. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, üç kişiyi bulma çalışmalarının ülke sınırlarının dışına çıktığını açıkladı.

Diyarbakır'ın Kocaköy, Hani ve Lice üçgeninde bulunan Fis Ovası, terör örgütünün geçiş noktası olarak biliniyor. İki asker ile 1 sağlık teknisyeninin kaçırıldığı olayda, güvenlik noktasında hiçbir köy korucusunun olmaması ya da o gün nöbet tutmamaları dikkat çekiyor. PKK mensuplarının yol kontrolüne tanıklık eden bir vatandaş, teröristlerin 4 kişi olduklarını ve köy korucularının kılığına girdiklerini söyledi. Diyarbakır'ın Hani ilçesinden Kocaköy ilçesine gelirken, güvenlik noktasında iki aracı durmuş vaziyette gördüğünü anlatan görgü tanığı, "Yolun sağ ve solunda 2'şer olmak üzere toplam 4 kişi vardı. Araçların içindekilere baktıktan sonra el işareti yaparak 'devam edin' dediler. Şüphelenerek 156'yı aradım. Jandarma bize 'Orayı derhal terk edin' dedi." dedi. Görgü tanığı, yolun sağında ve solunda bulunan kişilerin daha sonra ormanlık alana girerek gözden kaybolduğunu dile getiriyor.

Görgü tanığı, jandarmanın kendisine 'Orayı derhal terk edin' diyerek olaydan haberdar olduğunu ancak 2 saat geçtikten sonra yani 23.00-23.30 sularında bölgeye bir helikopter gönderdiğini söyledi. Görgü tanığı, olayın devamını şöyle anlattı: "Jandarmayı 21.00'de aramıştım. Gece yarısına doğru, olayın üzerinden yaklaşık 2 saat geçtikten sonra Fis Ovası'na zırhlı araçlar gönderildi. Askeri araçlar güvenlik noktasında incelemeler yaptıktan sonra bölgeye gelen 3 helikopter saatlerce alan üzerinde tur attı. Helikopterler havadan yaktıkları ışıklarla ormanlık alanın üzerinde tur attıktan sonra ayrıldı. Sabaha karşı ise çok sayıda asker bölgede operasyon başlattı."

OPERASYONLAR YURTİÇİYLE SINIRLI DEĞİL

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, kaçırılan 3 kişiyle ilgili, konu üzerinde çalışmaların devam ettiğini, kısa zamanda sonuç alınacağını söyledi. Şahin, "Çalışmaların kapsamı ülke sınırları ile sınırlı değildir." dedi. Şahin, "Askerleri PKK mı kaçırdı?" yönündeki soruya, "İlk bilgiler öyle." cevabını verdi. Bu arada, terör örgütü PKK, askerlere ait silah ve dokümanlara el konulduğunu açıkladı. PKK'ya yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, örgütten yapılan açıklamada, askeri operasyonlar sürdüğü müddetçe bu tür olayların yaşanabileceği tehdidinde de bulunuldu.

İSTANBUL HABER AJANSI

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim