• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Diyarbakır’da İnşaat Sektör Toplantısı Gerçekleştirildi

Diyarbakır’da İnşaat Sektör Toplantısı Gerçekleştirildi
Diyarbakır'da, Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) öncülüğünde, inşaat sektör toplantısı gerçekleştirildi.

Diyarbakır'da, Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) öncülüğünde, inşaat sektör toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda son dönemlerde devam eden çatışmalı ortamın götürdükleri ve yapılması gerekenler tartışıldı.

DTSO öncülüğünde bir otelde gerçekleştirilen inşaat sektör toplantısına çok sayıda iş adamı ve davetli katıldı. Sur'da devam eden çatışmalı ortamın inşaat sektörü açısından sıkıntılarının tartışıldığı toplantının açılış konuşmasını DTSO Başkanı Ahmet Sayar yaptı. Sayar, çok zor bir süreçten geçtiklerini söyledi. Barış ortamı sağlanmadığı sürece ekonomi dahil mevcut tüm sorunların çözümünün mümkün olmadığını belirten Sayar, "Silahların susmaması sosyal ve ekonomik sorunların her geçen dakika daha da ağırlaşmasına sebep olmaktadır. Maddi ve manevi kayıplara neden olan çatışmalardan dolayı yaşanan acıların etkisi ile ülkemizde de var olan mevcut tüm sorunları derinleştirmekte çözüm daha zor ve maliyetli hale gelmektedir. Biz diyoruz ki bu savaşın kazananı olmayacaktır. Bu nedenle en öncelikli talebimiz ve temennimiz elbette ki yaşadığımız kayıpların ölümlerin son bulması ve yeniden diyalog içerisinde sorunlarımızı konuşabileceğimiz bir zemine geri dönmektir. Bu dönemde ekonomik anlamda da ciddi tahribatlar gerçekleşti. Barış ve güven ortamı sağlanmadıkça tüm yaşanan ekonomik sorunlar katlanarak büyüyecektir. Ayrıca yaşanan bu ağır ekonomik sorunların, birçok sosyal sorunları tetikleyeceği gerçeğinin de farkındayız. Bu ekonomik kaos ortamında yaklaşık 8 aydır ilimizde ve bölgemizde inşaat çalışmalarının azaldığı, konut alım satışlarının düştüğü ve özellikle inşaat için kullanılan kredi ve sigorta işlemlerinde güvenlik algısı nedeni ile yeni uygulamaların geliştiğini görüyoruz" dedi.

DTSO öncülüğünde yapılan görüşmelerde, önceliklerinin barış olmak kaydıyla sorunları siyasi ve ilgililere ilettiklerini aktaran Sayar, şu ifadeleri kullandı:

"Temsil ettiğimiz iş dünyasında sorumluluğun gereği olarak Diyarbakır TSO öncülüğünde Diyarbakır iş çevreleri ile birlikte gerek yerelde gerek hükümet nezdinde yaptığımız görüşmelerde önceliğimiz barış olmak üzere tespit ettiğimiz sosyal ve ekonomik sorunları ve talepleri sözlü ve rapor halinde ilgili siyasilere ve bürokratlara ilettik. SGK kayıtlarında il istihdamının yaklaşık 4'te 1'ini oluşturan inşaat sektörü kent ekonomimizin öncü sektörüdür. Etki alanı geniş olan sektördeki sorunlar ilimizin genel ekonomisini de etkilemektedir. Çalıştayımızın amacı, bu sektörde yaşanan etkileri paylaşmak üretimde, hizmet alanında ve satış sürecindeki sorunları tespit etmek ve alınabilecek önlemler ve girişimler konusunda paylaşımda bulunmaktır."

Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

Diyarbakır’da İnşaat Sektör Toplantısı Gerçekleştirildi

Diyarbakır’da İnşaat Sektör Toplantısı Gerçekleştirildi

Diyarbakır’da İnşaat Sektör Toplantısı Gerçekleştirildi

Diyarbakır’da İnşaat Sektör Toplantısı Gerçekleştirildi

Diyarbakır’da İnşaat Sektör Toplantısı Gerçekleştirildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim