• BIST 9747.61
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Diyarbakır’da Elektrik Şebekesi Yeraltına Alınıyor

Diyarbakır’da Elektrik Şebekesi Yeraltına Alınıyor
Dicle Elektrik Dağıtım Diyarbakır İl Müdürlüğü, merkez Yenişehir ilçesine bağlı, Şehitlik Mahallesi ile Ali Emiri Caddesi'nin bir kısmında elektrik...

Dicle Elektrik Dağıtım Diyarbakır İl Müdürlüğü, merkez Yenişehir ilçesine bağlı, Şehitlik Mahallesi ile Ali Emiri Caddesi'nin bir kısmında elektrik direklerini kaldırırken, bu direkler üzerinden geçen havai elektrik hatlarını da yeraltına alıyor. Maliyeti 1,7 milyon lira olan bu yatırım projesi ile enerji altyapısının yeraltına alınacak. Bu çalışmanın ardından söz konusu mahallelerde enerji kalitesi artacak, arızaya bağlı kesintiler ise azalacak.

Dicle Elektrik Dağıtım, özelleşmenin ardından bu güne kadar geçen süre içerisinde dağıtım hizmeti verdiği Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'ta elektrik altyapısını iyileştirmek için yaklaşık 1,5 milyar liralık yatırım gerçekleştirdi. Söz konusu yatırımlarının bir kısmını halen sürdüren Dicle Elektrik Dağıtım, bu sayede her geçen gün müşterilerine daha kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi sağlamaya devam ediyor. Özellikle eski direklerin kaldırılarak, havai enerji hatlarının yeraltına alınması yatırımları sayesinde Dicle Elektrik Dağıtım, şehirlerin daha modern görünüme kavuşmasına da yardımcı oluyor.

ŞEHİTLİK VE ALİEMİRİ'YE 1,7 MİLYONLUK YATIRIM

Dicle Elektrik Dağıtım Diyarbakır İl Müdürlüğü de kentin elektrik altyapısını iyileştirmek için başlattığı 1,7 milyon liralık bir projeyi daha tamamlama aşamasına getirdi. Geçtiğimiz yıl nisan ayında başlanan söz konusu proje ile merkez Yenişehir ilçesine bağlı Şehitlik Mahallesi ve Ali Emiri Caddesi'nin bir bölümündeki enerji altyapısının yeraltına alınması çalışmaları büyük oranda tamamlandı. Yaklaşık bir yıldır devam eden çalışmalarda artık sona gelindi. 1,7 milyon lira tutarındaki projenin, 15 Nisan'da tamamlanarak hayata geçirilmesi planlanıyor.

ÇALIŞMA İLE TARİHİ DOKU GÜN YÜZÜNE ÇIKACAK

Dicle Elektrik Dağıtım İl Müdürü Uğur Yaka yapılan çalışmalar hakkında bilgi verirken, Yenişehir ilçesinde havai şebekeden beslenen iletim hatlarının yeraltına alınarak, müşterilere kesintisiz enerji sunulmasının planlandığını belirtti. Yaka, "Çalışmaların yürütüldüğü Şehitlik Mahallesi ile Aliemiri Caddesi'nin bir kısmında gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ile 5 adet bin 600 KVA gücündeki trafoların montajını tamamladık. Bunları yaparken bir yandan da 9 adet direk tipi trafonun demontajını yapıyoruz. Çalışmalar sırasında 3 mahallede yeraltına 8 bin metre orta gerilim kablosu döşedik, 70 adet aydınlatma direği kullandık. 45 adet box pano yerleştirdik. Çalışma bölgesinde 100 adet beton direği de sökeceğiz. Özellikle eski Trafik Bahçesinde tarihi surlara paralel olarak yer alan beton direkleri sökeceğiz. İletim hatlarının yeraltına alınması ile tarihi dokunun gün yüzüne çıkmasına da yardımcı olacağız" dedi.

Diyarbakır’da Elektrik Şebekesi Yeraltına Alınıyor

Diyarbakır’da Elektrik Şebekesi Yeraltına Alınıyor

Diyarbakır’da Elektrik Şebekesi Yeraltına Alınıyor

Diyarbakır’da Elektrik Şebekesi Yeraltına Alınıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim