• BIST 9681.39
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Diyarbakır’da Çok Dilli Yer Ve Yön Levhaları Asıldı

Diyarbakır’da Çok Dilli Yer Ve Yön Levhaları Asıldı
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentin yeni yerleşim alanlarındaki çevre yollarına çok dilli trafik yön ve yer belirleme levhaları astı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentin yeni yerleşim alanlarındaki çevre yollarına çok dilli trafik yön ve yer belirleme levhaları astı. Kırsal mahallelerde de aynı çalışmayı sürdüren belediye, bu yıl 500 kilometrelik yol ağında yer ve yön belirleme levhaları asacak.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, kentin yeni yerleşim alanlarında çevre yollarının kesiştiği noktalara ulaşımın güvenli ve aksamadan sağlaması amacıyla çok dilli yön ve yer belirleme levhaları astı. Ulaşım Daire Başkanlığı Teknik Hizmetler Şube Müdürlüğü Trafik Atölyesi ekipleri tarafından aralık ayında başlayan levha asma çalışmaları, Kayapınar Mahabad Bulvarı, Bağcılar Nevruz Parkı bölgesi ile Kamışlo Bulvarı'na asılan yön levhalarıyla sona erdi. Yapılan çalışmayla 20 noktaya tava tipi, 7 noktaya tak tipi U ve L şeklinde çok dilli yön bulma levhaları asıldı. Teknik Hizmetler Şube Müdürlüğü Trafik Atölyesi'nde Ocak ayında yapılan 500 adet trafik yer ve yön belirleme levhası da, kırsal mahallelerde değerlendirildi.

"500 KİLOMETRELİK YOL AĞINDA TRAFİK İŞARETLEMELERİ YAPILACAK"

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Ulaşım Daire Başkanı Hikmet Altuğ, bundan sonra kentin farklı noktalarına dikilecek yön levhalarının çok dilli olacağını söyledi. Daha önce çok dilli levhaları kırsal mahallelere dikildiğini belirten Altuğ, ayrıca yollarda yapılacak tüm yatay ve düşey çizgilerin yazılmalarında da çok dilliliği tercih edeceklerini kaydetti. Yön levhalarının kent merkezinde yer alan önemli kurumlar ve yerleri gösterdiğini belirten Altuğ,"Kırsal alanda geçen yıl yaklaşık 3 bin 500 yön ve yer belirleyen levha diktik. 2016 yılında 500 kilometrelik yol ağımızda çeşitli trafik işaretlemeleri yapacağız" dedi.

Diyarbakır’da Çok Dilli Yer Ve Yön Levhaları Asıldı

Diyarbakır’da Çok Dilli Yer Ve Yön Levhaları Asıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim