• BIST 9685.43
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 31 °C
  • İzmir 27 °C

Diyarbakır’da Bahar Ayında 30 Bin Ağaç Ve 16 Bin Çiçek Dikilecek

Diyarbakır’da Bahar Ayında 30 Bin Ağaç Ve 16 Bin Çiçek Dikilecek
Geçtiğimiz hafta ağaç dikme sezonunu açan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, baharda belediye serasında yetiştirilen 30 bin adet ağaç ile 16 bin 650...

Geçtiğimiz hafta ağaç dikme sezonunu açan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, baharda belediye serasında yetiştirilen 30 bin adet ağaç ile 16 bin 650 adet mevsimlik çiçeği yeşil alanlara, parklara ve orta refüjlere dikecek.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ait serada yetiştirilen 30 bin adet ağaç ve 16 bin 650 adet mevsimlik çiçek yeşil alanlara dikilecek. Konuyla ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Park ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Samet Uçaman, kentin park ve yeşil alanlarında kullanılacak ağaç ve çiçeklerin belediye serasında yetiştirildiğini bildirdi. Serada yetiştirilen 30 bin adet çınar, tespih, diş budak, meşe, akça ağaç, mavi servi, mazı, oya, iğde, İran çamı, ergüvan ve ıhlamur ağaçlarının poşetlenerek repikaja alındığını, önümüzdeki günlerde dikiminin başlayacağını kaydeden Uçaman, 30 bin ağacın büyük çoğunluğunun Kent Ormanı'na ve diğer yeşil alanlara dikileceğini ifade etti. Çalı grubu bitkilerinden hanımeli, taflan, mahonya, zakkum ve şimşirin çelikleme usulüyle üretildiğini belirten Uçaman, üretilen bu çiçeklerin baharda kentin değişik noktalarına ekileceğini anlattı.

"GÜL, MAHONYA VE ŞİMŞİR BİTKİSİ ÜZERİNDE YOĞUNLAŞIYORUZ"

Fidanlıkta tohumlama işleminin ardından bitki ve ağaçların kök sisteminin oluşturulduğu, daha sonra sahaya ekildiği dile getiren Uçaman, çelikleme işleminde daha fazla gül, mahonya ve şimşir bitkisi üzerine yoğunlaşıldığını aktardı. Bu bitkilerin poşetleme çalışmasının yapıldığını ve yakın zamanda kentin farklı bölgelerindeki yeşil alanlara ekileceğini söyleyen Uçaman, poşetlenen bitkilerden boşalan tavalara yeni bitki tohumlarının serildiğini, yeniden çelikleme işlemine başlanıldığını dile getirdi. Uçaman, 25 bin ibreli mavi servi, İran çamı, çınar, diş budak ve tespih gibi geniş yapraklı ağaçların tohumlama işlemlerinin yapıldığını vurguladı.

"BAHAR AYINDA GÜL FİDELERİ DİKECEĞİZ"

Üretim sahasında daha çok çalı grubu olarak adlandırılan bitkilerin yetiştirildiğini, bir ay sonra mevsimlik çiçek üretimine başlanacağını aktaran Uçaman,"Ayrıca bölgeye özgü kaybolmaya yüz tutmuş endemik türlere de ağırlık verileceğiz. Bölgenin endemik bitkisi hatmin çiçeğinin bu yıl sahada değerlendirileceğiz. Bundan sonra hatmin çiçeğinin kentin orta refüjlerinde sergilenecektir. Bahar aylarında daha çok gül fideleri dikileceğiz. Gül bitkisi konusunda ciddi bir hazırlık yaptık. Özellikle Elazığ Caddesi'nin orta refüjlerine güller dikeceğiz. Mevsimlik çiçekler konusunda çeşitliliklerimiz olacak. Bahar ayı ile birlikte bu çeşitlilik artacak. Yine endemik bitki türünde çalışmalarımız devam edecek. Kaya bitkisi olarak bilinen çiçekler ile ilgili bu yıl ekimlerde denemelerde bulunacağız" dedi.

Diyarbakır’da Bahar Ayında 30 Bin Ağaç Ve 16 Bin Çiçek Dikilecek

Diyarbakır’da Bahar Ayında 30 Bin Ağaç Ve 16 Bin Çiçek Dikilecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim