• BIST 9079.97
  • Altın 2309.209
  • Dolar 32.3485
  • Euro 35.0814
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Diyarbakır’da 18 Mart Çanakkale Zaferi kutlandı

Diyarbakır’da 18 Mart Çanakkale Zaferi kutlandı
Diyarbakır'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Diyarbakır'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinlikte konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Türk milletin bekasına kast edenlerin yok olup gideceğini ifade ederek, "18 Mart'ın anlamı içerisinde bu kahraman milletin ordusunun bugün Afrin'e de girdiğini ve hamdolsun Afrin'deki terör örgütünü yok ettiğini görüyoruz" dedi.

Diyarbakır'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. yıldönümü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi. Etkinlikler kapsamında Hava ve Kara Şehitliği'nde çelenk sunma törenin ardından şehitler anısına saygı atışı yapıldı. Daha sonra Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve beraberindekiler şehit mezarlarına karanfiller bıraktı. Şehitlikteki törenin ardından Cahit Sıtkı Tarancı Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen anma törenine geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından başlayan törende Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Reşit Can tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Konuşmanın ardından çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden oluşan koro tarafından verilen konserle program sona erdi.

"Bu milletin bekasına kim kast edecekse yok olup gidecektir"

Programın ardından bir düğün salonunda şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek verildi. Yemekte konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Afrin operasyonuna değinerek, "Ecdadın yolundan giden şehitlerimizin açtığı yolda 18 Mart'ın anlamı içerisinde bu kahraman milletin ordusunun bugün Afrin'e de girdiğini ve hamdolsun Afrin'deki terör örgütünü yok ettiğini görüyoruz. Bu milletin bekasına, varlığına, sahip olduğu değerlerine, bayrağına, ezanına, imanına kim kast edecekse, bu milletin karşısında yok olup gidecektir. Diyarbakır'a farklı anlam yükleyenlere de Diyarbakır halkının güzel insanı gösterdi. "Biz biriz, beraberiz" dedi. Diyarbakır adına da, ülkemiz adına da şüphesiz ki birlik ve beraberliğimiz uğruna bütün şehitlerimizi rahmetle anarken bu duruşu hepimiz temsil etmek ve geleceğe taşımak mecburiyetini hissediyoruz. Şehitler bizim en büyük emanetimiz. Burada bütün değerli aileleri en büyük mesuliyetimiz. Şehit ailelerinin emrindeyiz. Bize düşen her konuda devlet olarak yanınızda olmaktan büyük bir onur ve gurur duyuyoruz. Sınır ötesi harekatta bayrağının altında kahramanca mücadele eden, tıpkı Çanakkale'deki gibi, sonu ölüm dahi olsa gözünü kırpmadan atılan kahraman askerlerini de, polislerini de, güvenlik korucularını da selamlıyorum. Rabbim onları korusun birlik ve beraberliğimiz daim eylesin. Cumhuriyetimizin kurucu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere sahip olduğumuz bu özgürlüğümüzü değerlerimizi, cumhuriyetimizi, bayrağımızı, ezanımızı, imanımızı bize şehadetleriyle emanet eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim