• BIST 9117.42
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Diyarbakır ve Siirt'te 6 terörist etkisiz hale getirildi

Diyarbakır ve Siirt'te 6 terörist etkisiz hale getirildi
Diyarbakır ve Siirt'te 3 terörist etkisiz hale getirildi, 1 işbirlikçi yakalandı.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Hazro ilçesinin Kırmataş köyü mülki sınırları içerisinde yol kontrol ve arama noktasında dün 18.30 sıralarında terör örgütü mensupları ile çıkan çatışma sonucunda Silvan ilçe merkezinde 3 Ekim'de Jandarma Uzman Onbaşı Mehmet Kızılca'nın şehit edilmesi olayının faili Xebat kod isimli Tanış Memiş ile birlikte 2 terörist etkisiz hale getirildi, 1 terör işbirlikçisi yakalandı.

Diyarbakır'ın Kulp ve Silvan ilçelerindeki operasyon sona erdi

Teröristlerle birlikte 2 kalaşnikof, 8 şarjör, 240 fişek, tabanca ve el bombası ele geçirildi.

Hazro Cumhuriyet Başsavcılığına bilgi verilmesinin ardından delil niteliğindeki silah, mühimmat, malzemeler ile teröristlerce kullanılan araç muhafaza altına alınarak soruşturmaya başlandı.

Teröristlere ait patlayıcı

Ayrıca, Hazro ilçesinin Gedikalan köyü mülki sınırları içerisindeki taş ocağı civarındaki yola teröristlerce el yapımı patlayıcının döşendiğine ilişkin yapılan ihbar üzerine dün gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından bir kısmı toprağa gömülü, bir kısmı dışarıda kalmış vaziyette 16 rulo halinde 4 bin metre infilaklı fitil, 2 bin 310 elektrikli fünye, 31 ateşleme anahtarı, 16 dijital saatli ateşleme düzeneği, 15 kilo 600 gram plastik patlayıcı bulundu. Patlayıcı düzenek, olay yerinde imha edildi.

Kaçtıkları değerlendirilen teröristlerin yakalanması için operasyonlar sürüyor.

Öte yandan, Bismil ilçesinin Tepe köyü Gergeri Tepe mevkisinde dün düzenlenen operasyonda, tarlaya gömülü LPG tankı içerisinde 12 anti-tank roketatar mühimmatı ile 12 sevk fişeği bulundu.

Roketatar mühimmatı ile sevk fişekleri cumhuriyet savcılığının talimatı doğrultusunda Patlayıcı Madde İmha Timi (PAMİT) tarafından emniyetli bir şekilde yerinde tahrip edildi.

Açıklamada, bölgede yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlara artan bir azim ve kararlılıkla devam edildiği vurgulandı.

Siirt'te 3 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

Siirt'te terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda biri kadın 3 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, dün saat 17.00 sıralarında merkez Ormanardı köyü kırsalında operasyonel faaliyet yürüten İl Jandarma Komutanlığına bağlı komando ve güvenlik korucusu timinin bulunduğu bölgeye terör örgütü PKK mensuplarınca taciz ateşi açılması sonucu bölgede operasyon başlatıldığı bildirildi.

Operasyon timlerinin anında karşılık vermesi üzerine, bir örgüt mensubunun yaralandığı ifade edilen açıklamada, "Diğer teröristlerin bu teröristi kollarından sürükleyerek bölgeden uzaklaştırmaya çalıştıkları tespit edilmiştir. Arazideki timler tarafından sıcak temas sürdürülerek teröristlerin bölgeden uzaklaşmaları engellenmiştir. İl Jandarma Komutanlığınca temasın başladığı bölgeye zırhlı araçlarla takviyeli komando ve güvenlik korucusu timleri sevk edilmiş, terör örgütü mensuplarının kaçış istikametleri tamamen tutulmuştur." bilgisi verildi.

Havanın aydınlanmasıyla iz takip köpeği ile bölgede yapılan aramada, operasyonda dere yatağında biri kadın 3 teröristin etkisiz hale getirildiğinin tespit edildiği belirtilen açıklamada, operasyonda ayrıca 2 kalaşnikof piyade tüfeği, RPG-7 roketatar, 3 el bombası, mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildiği kaydedildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim