• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Diyarbakır Valisi Aksoy'dan Sur esnafına ziyaret

Diyarbakır Valisi Aksoy'dan Sur esnafına ziyaret
Diyarbakır Valisi Aksoy, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan ile Sur ilçesindeki esnafı ziyaret etti.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Sur'daki kamulaştırma kararına ilişkin, "Bakanlar Kurulu kararı, acele kamulaştırma yetkisi veriyor. Yapılacak çalışmalara esnaf ve vatandaşlarla görüşülerek karar verilecek. Randevu sistemiyle mahallelere gidilerek eşyaları uygun olanların alınmasına müsaade edilecek. Bu konuda her türlü desteği vereceğiz." dedi.

Vali Aksoy, beraberinde Sur Kaymakamı Memduh Tura, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan ile Sur ilçesindeki esnafı ziyaret etti.

Melikahmet ve Gazi caddelerindeki esnafla görüşen Aksoy, vatandaşların sorunlarını da dinledi. Esnafla çay içen Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, halkın huzur ve güven ortamı istediğini vurgulayarak bu ortamın sağlanmış olmasından duyulan memnuniyetin vatandaşlarca kendilerine iletildiğini söyledi.

Vatandaşın memnuniyetini üst noktalara taşıma adına bu ziyareti gerçekleştirdiklerini dile getiren Aksoy, şöyle konuştu:

"Diyarbakır Sur içi, ticaretin kalbinin attığı yer. Biz de buranın daha iyi bir noktaya gelebilmesi için esnafımızla sivil toplum örgütleriyle çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Amacımız Diyarbakır'ı günlük yaşamına döndürmek ve sorunları ortadan kaldırmak. Bu hususta esnafımız da güvenlik birimlerimize teşekkürlerini iletiyor. Temennimiz, tekrar bir olumsuzluk yaşanmadan Diyarbakır ticaretinin rutin bir şekilde devam etmesini sağlamak."

"Çalışmalara vatandaşlarla görüşülerek karar verilecek"

Sur ilçesiyle ilgili alınan kamulaştırma kararının ilçedeki tüm yapıların kamulaştırılması anlamına gelmediğini belirten Aksoy, "Bakanlar Kurulu kararı, acele kamulaştırma yetkisi veriyor. Yapılacak çalışmalara esnaf ve vatandaşlarla görüşülerek karar verilecek." diye konuştu.

Aksoy, sokağa çıkma yasağının sürdüğü mahallelerde evleri bulunan vatandaşların eşyalarını almaları konusunda gereken kolaylığın sağlanacağını anlatarak "Randevu sistemiyle mahallelere gidilerek eşyaları uygun olanların alınmasına müsaade edilecek. Bu konuda her türlü desteği vereceğiz." dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim