• BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1771
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Diyarbakır OSB’ye 31 milyon TL’lik altyapı yatırımı

Diyarbakır OSB’ye 31 milyon TL’lik altyapı yatırımı
Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) kış öncesi altyapı çalışmaları hızlandırıldı.

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) kış öncesi altyapı çalışmaları hızlandırıldı. Altyapı çalışmaları inceleyen OSB Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Karavil, toplamda 31 milyon TL'lik altyapı yatırımı yaptıklarını ve çalışmaların söz verdikleri gibi kışa kadar tamamlanacağını ifade etti.

Diyarbakır OSB altyapı çalışmaları hızlandırıldı. Yatırımcıların daha rahat şartlarda üretim yapabilmesi için 3. etap olarak bilinen Ek OSB bölgesinde su, doğalgaz, telefon, kanalizasyon, yağmur suyu tahliye sistemi ve yol yapım çalışmaları sürüyor. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Karavil, OSB Müdürü Mehmet Özel ve beraberindeki ekip, süren çalışmaları yerinde inceleyip, bilgi aldı. Konuyla ilgili İHA'ya açıklamalarda bulunan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Karavil, tüm hızıyla çalışmaların devam ettiğini, sanayiciye söz verdikleri gibi altyapı çalışmaların kış öncesi tamamlanacağını ifade etti. Ek OSB'ye 2 milyon TL'lik doğalgaz altyapısının ihalesinin tamamının OSB tarafından karşılandığını belirten Karavil, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından da yapılacak olan 29 milyon TL'lik altyapı yatırımı ile yatırım miktarının 31 milyon TL'ye ulaşacağını kaydetti.

"Çalışmaları sık sık denetliyoruz"

Çalışmaları sık sık denetlediklerini vurgulayan Karavil, "Burası üçüncü etap dediğimiz Ek OSB bölgesi. Burada altyapımız tamamıyla yapıldı. Sular çekildi, kanalizasyon işleri tamamlandı. Doğalgaz ufak bir bağlantı kısmı haricinde tamamıyla çekildi. Telefon hattı da hemen hemen tamamlandı gibi tahmin ediyorum ki 5-6 güne kadar o da tamamıyla bitecek. Bundan sonra üst yapıya geçiyoruz. Alt temeli şuanda hazırlıyorlar kısa bir zaman içerisinde de üst temeli dökecekler ve ona göre parke taşları döşenmeye başlanacak. Bu kış sanayiciyi rahatlatmak istiyoruz. Rahatlıkla fabrikalarına gidebilsin, rahatlıkla malını taşıyabilsin diye çalışmaları hızlandırıyoruz onun için de burayı bugünlerde sık sık denetliyoruz" dedi.

"Sanayiciler için yer hazırlıyoruz"

Bir yandan altyapı çalışmalarını bir yandan da yatırımcılar için yer tahsisi çalışmalarını yürüttüklerini belirten Karavil, "Alt temel ve üst temelin birlikte 29 milyon TL'lik bir ihalesi yapıldı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından. Bir de ayrıca biz de doğalgaz için 2 milyon TL'lik bir ihale yaptık. Bunların tamamıyla işlemleri yapıldı. Telefon için Telekom ile anlaştık kendileri hatlarını çekiyorlar. Biz bu altyapıyı hazırlarken yeni yatırımcı ve sanayiciler için de yer hazırlıyoruz. 4. etapta şimdi işlemler tamamlanıyor sadece ot bedeli falan kalmış. Bunları da verdikten sonra orada da imara geçeceğiz artık. Parsellendireceğiz ve ona göre Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na bildireceğiz" diye konuştu.

Diyarbakır OSB’ye 31 milyon TL’lik altyapı yatırımı

Diyarbakır OSB’ye 31 milyon TL’lik altyapı yatırımı

Diyarbakır OSB’ye 31 milyon TL’lik altyapı yatırımı

Diyarbakır OSB’ye 31 milyon TL’lik altyapı yatırımı

Diyarbakır OSB’ye 31 milyon TL’lik altyapı yatırımı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim