• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Diyarbakır İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan Çınar Saldırısı Açıklaması

Diyarbakır İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan Çınar Saldırısı Açıklaması
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hakkı Bilici, Çınar ilçesinde yaşanan saldırının ardından çıkan yangında itfaiyenin hiçbir...

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hakkı Bilici, Çınar ilçesinde yaşanan saldırının ardından çıkan yangında itfaiyenin hiçbir ihmalinin bulunmadığını belirtti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hakkı Bilici, PKK'nın Çınar ilçesindeki bombalı saldırısı sonrası çıkan yangına itfaiyenin "gereğince müdahale etmeyerek görevini kasıtlı ihmal ettiği" gerekçesiyle Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma hakkında açıklama yaptı. Ekiplerin Çınar ilçesinde görevlerinin gereğini yerine getirdiğini söyleyen Bilici, Çınar'da patlama sonrası çıkan yangında itfaiyenin hiçbir ihmalinin bulunmadığını dile getirdi.

Bilici, ihbar üzerine hemen olay yerine intikal edildiğini, çatışmaların sürmesine rağmen enkaz altından ve alevlerin içinden onlarca insanın kurtarıldığını, 11 itfaiye aracı ve 37 personelin canı pahasına görevini yerine getirdiğini kaydetti.

Çınar'da patlama sonrası çıkan yangına itfaiyenin gereğince müdahale etmeyerek görevini kasıtlı ihmal ettiği yönündeki iddialara yanıt veren Bilici, "Görevi kasıtlı ihmalden" soruşturma açıldığına dair evrakın kendilerine henüz tebliğ edilmediğini, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın basına servis ettiği açıklama üzerine durumdan haberdar olduklarını bildirdi.

Görevlerinin, her türlü yangına ve kurtarma olaylarına müdahale etmek olduğunu dile getiren Bilici, olumsuz şartlara rağmen görevlerini yapmakla yükümlü olduklarını söyledi. Mesleğini icra eden itfaiyecilerin insanların dili, dini, ırkı ve cinsiyetini düşünmediğini ifade eden Bilici, "Mesleğin kutsallığına inanmış insanlar olarak, görevlerimizi kesintisiz bir şekilde sürdürüp, ihtiyaç duyan canlıların imdadına canımız pahasına koşuyoruz. Görevimiz buyken bizim görevimizi ihmal ettiğimiz gibi bir düşünce nasıl hasıl olabilir, aklımız ermiyor" dedi.

"İHMAL SÖZ KONUSU DEĞİL"

Çınar'da 13 Ocak tarihinde yaşanan patlamanın hemen ardından olay yerine intikal edildiğini, 11 adet itfaiye aracı, 2'si şube müdürü olmak üzere toplam 37 personelle yangına müdahale edildiğini kaydeden Bilici, itfaiyenin zamanında, hiçbir ihmale mahal vermeden, kusursuz bir biçimde çalışarak görevini eksiksiz yerine getirdiğini ve bir ihmalin söz konusu olmadığını kaydetti.

"ÇATIŞMALARA RAĞMEN 6 DAKİKADA OLAY YERİNE ULAŞILDI"

Çatışmaların devam etmesine rağmen, olay yerine 6 dakika içerisinde gidildiğini, lojmanların her tarafının yanar vaziyette olduğunu, ekip takviyesinin hemen yapıldığını, onlarca insanın enkaz altından ve alevlerin içinden canlı olarak kurtarıldığını belirten Bilici, dakika dakika olay bilgilerini paylaştı. Bilici; "23.32 sivil bir vatandaşın Çınar Emniyet Müdürlüğü'nde alevlerin olduğu yönünde ihbar yapıldı. 23.33 ihbarın teyidi ve İtfaiye Çınar ekiplerinin olay yerine intikali sağlandı. 23.34 İtfaiye Yenişehir Grup Amirliği'nden 2 itfaiye aracı ve 7 personelin olay yerine çıkışı sağlandı. 23.40 çatışmaların devam ettiği esnada İtfaiye Çınar ekipleri olay yerine varıp ilk müdahaleye başladı. 23.41 Çınar ekiplerinin takviye isteği doğrultusunda Bismil ve Bağlar Grup Amirlikleri'nden 2'si merdivenli araç olmak üzere 3 yangın aracı ve 9 personel olay yerine sevk edildi. 23.55 olay yerine intikal eden Yenişehir grubumuzun arama kurtarma ekibi talebi üzerine Kayapınar grubumuzdan 3 adet çok amaçlı yangın aracı ve 9 personel; Yenişehir grubumuzdan 1 adet merdivenli araç olmak üzere 2 yangın aracı ile 2'si şube müdürü olmak üzere toplam 19 personel olay yerine sevk edildi" dedi.

"ONLARCA VATANDAŞ ENKAZ ALTINDAN KURTARILDI"

Bilici, ekipleri tarafından onlarca vatandaşın enkaz altından kurtarıldığını söyledi. Bilici, "Mevcut ekiplerimiz, olay sonuçlanıncaya kadar olay yerinde yangın ve arama kurtarma çalışmalarına devam etmiştir. Söz konusu olaya yapılan müdahalede enkaz altında ve yangına maruz kalan yaklaşık 25 vatandaşımız ekiplerimiz tarafından canlı olarak kurtarılmıştır. Olay esnasında Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ile vali yardımcısını sürekli bilgilendirdik. Görevimizde herhangi bir kusurun ve ihmalin olmadığını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Diyarbakır İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan Çınar Saldırısı Açıklaması

Diyarbakır İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan Çınar Saldırısı Açıklaması

Diyarbakır İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan Çınar Saldırısı Açıklaması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim