• BIST 9079.97
  • Altın 2308.924
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.0934
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Diyarbakır Davası’nda Tahliye Talepleri Reddedildi

Diyarbakır Davası’nda Tahliye Talepleri Reddedildi
Diyarbakır'ın Hazro ilçesine bağlı Çitlibahçe köyünde 2013 yılı Ağustos ayında "Uğurlayan" ile "Tekin" aileleri arasında, 2 gencin PKK'ya kaçırılması...

Diyarbakır'ın Hazro ilçesine bağlı Çitlibahçe köyünde 2013 yılı Ağustos ayında "Uğurlayan" ile "Tekin" aileleri arasında, 2 gencin PKK'ya kaçırılması yüzünden çıkan ve 8 kişinin ölümüyle sonuçlanan çatışmayla ilgili davaya Sivas 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Diyarbakır'ın Hazro ilçesine bağlı Çitlibahçe Köyü'nde, "Tekin" ile "Uğurlayan" aileleri arasında, 17 yaşındaki Ramazan Salim ve Osman Tekin'in PKK'ya kaçırılması nedeniyle 17 Ağustos 2013 tarihinde silahlı kavga çıktı. Kavgada Uğurlayan ailesinden Mehmet Salim Uğurlayan, Bedriye Uğurlayan, Aysel Uğurlayan ve Remziye Daşlık ölürken, Şeyan, Behçet, Heybet ve Sümbül Uğurlayan yaralandı. Tekin ailesinden ise Şevin, Şadiye, Abdullah ve Muhammet Tekin ölürken, Remziye ve Rojhat Tekin yaralandı.

Olay sonrasında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturmada 8'i tutuklu 14 kişi hakkında hazırlanan iddianame, Diyarbakır 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Ancak dava güvenlik gerekçesi ile Sivas 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne alındı. İlk duruşmada 4, ikinci duruşmasında ise 1 sanığın tahliye edildiği davanın 6'ıncı duruşması bugün yapıldı. Duruşma nedeniyle polis adliye çevresinde ve duruşma salonunun bulunduğu katta güvenlik önlemleri aldı. Duruşmaya, tutuklu sanıklar Heybet, Fesih Uğurlayan ile başka bir suçtan tutuklu bulunan İzzet Tekin de Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya dahil oldu.

İddianamenin okunmasının ardından Heybet ve Fesih Uğurlayan önceki savunmaların geçerli olduğunu belirterek, tahliyelerini talep etti. İzzet Tekin ise telefon kayıtlarından olay yerinde olmadığının belli olduğunu ve tanıklarını olduğunu söyledi. Ardından iddia makamı tarafından sanıkların tahliyeleri istendi.

Mahkeme heyeti savunmalarının ardından sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı 25 Mart 2016 tarihine erteledi.

Diyarbakır Davası’nda Tahliye Talepleri Reddedildi

Diyarbakır Davası’nda Tahliye Talepleri Reddedildi

Diyarbakır Davası’nda Tahliye Talepleri Reddedildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim