• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Diyanet'in başkanı Mehmet Görmez'in ilk vaazı

Diyanet İşleri Başkanı: Kimse bize hayvan sevgisini öğretmesin, kimse bize hayvan hakları dersi vermeye kalkmasın..
Geçtiğimiz hafta göreve başlayan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, ilk vaazını restorasyon çalışmaları tamamlanan Süleymaniye Camii'nde verdi.

KİMSE BİZE DERS VERMEYE KALKMASIN
Bayram namazını da kıldıran Görmez, bizi diri tutan değerlerin asla tartışma konusu yapılmaması gerektiğini belirterek şöyle konuştu: "Yanlış anlaşılacak davranışlardan uzak durarak kurban ibadetini yerine getirmeliyiz. Ama hiç kimse bize hayvan sevgisi, hayvan hakları dersi vermeye kalkmasın. Biz, bir karıncayı incitmenin bile mahşerde soru olacağını idrak eden bir medeniyetin çocuklarıyız."

BİZİ DİRİ TUTAN DEĞERLERİMİZİ ASLA TARTIŞMA KONUSU YAPMAYIZ
Restorasyon çalışmaları tamamlanan Süleymaniye Camii'ndeki ilk bayram namazını Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez kıldırdı. Geçtiğimiz hafta göreve başlayan Görmez ilk vaazını da burada verdi. Görmez, bayramların ve ezanın bağımsızlığın simgeleri olduğunu belirterek, "Bizi diri tutan değerlerimizi asla tartışma konusu yapmamalıyız." dedi. Manevi dünyamızın simge ve sembollerinin zenginliğinin önemine değinen Prof. Dr. Görmez, bunları yeni kuşaklara doğru şekilde anlatmanın gereğini vurguladı. Müslümanların, kurban ibadeti ile şefkatini, sevgisini ve merhametini ilan ettiğini anlatan Prof. Dr. Görmez, "Kurban, Allah'a yakın olmak için yaptığımız bütün işlere denir. Kurban, bizi Allah'a yakınlaştırmak için var. Allah'a yakınlaşmak için yaptığımız bütün işler bizim Kurban'ımızdır." dedi.

Prof. Dr. Görmez, konuşmasında, Kurban Bayramı'nda yapılacak nefis mücadelesinde herkesin "Biz Allah'a ne kadar yakınız? " sorusunu kendisine sorması gerektiğini belirterek, bu yapıldığı takdirde yeryüzündeki kötülüklerin büyük bölümünün ortadan kalkacağını ifade etti. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez, yaşanan sıkıntıların başlıca nedenlerinin "insanların güç tutkusu" ve "sınırsız ve sorumsuz tüketim" olduğunu kaydetti. Kurban edilecek hayvanlara karşı merhamet, sevgi, temizlik ve çevre sağlığına dikkat edilmesi gerektiğini hatırlatan Prof. Dr. Görmez, "Dünyaya başka şekillerde yansıyacak ve yanlış anlamalara yol açacak davranışlardan uzak durarak kurban ibadetini yerine getirmek gerekir. Ama hiç kimse bize buradan hayvan sevgisi, hayvan hakları dersi vermeye kalkmasın. Biz, bir karıncayı incitmenin bile mahşerde soru olacağını idrak eden bir medeniyetin çocuklarıyız." diye konuştu. Prof. Dr. Görmez, camiyi yapan ve yaptıranlar ile restorasyon çalışmalarına katkıda bulunanlara teşekkür ederek, bayramın Türk ve İslam âlemine barış ve huzur getirmesi temennisinde bulundu.

 

Güncel haberler için AksiyonHaber'i takip edin.

www.AksiyonHaber.com

İSTANBULHABER AJANSI

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim