• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Diyanet’e Yapılan Saldırıları Protesto Ettiler

Diyanet’e Yapılan Saldırıları Protesto Ettiler
Diyanet-Sen Eskişehir Şubesi ve Eskişehir Din Görevlileri Derneği üyeleri, Diyanet İşleri Başkanlığı'na sorulan ahlaksız sorulara ve sahte fetvalara...

Diyanet-Sen Eskişehir Şubesi ve Eskişehir Din Görevlileri Derneği üyeleri, Diyanet İşleri Başkanlığı'na sorulan ahlaksız sorulara ve sahte fetvalara tepki göstererek basın açıklaması düzenledi.

Eskişehir İl Müftülüğü binası önünde toplanan grup, tekbirler eşliğinde pankart açtı. "Diyanet'ine sahip çok" diye sloganlar atan grup, ardından basın açıklaması düzenledi. Grup adına basın açıklaması yapan Diyanet-Sen Eskişehir Şube Başkanı İlhan Köroğlu, sahte fetva yaygarası ile yapılan saldırılara her zaman karşı olduklarını söyledi. Bu denli saldırıyı düzenleyenlerin iyi niyetten yoksun insanlar olduğunu aktaran Köroğlu, "Diyanet-Sen olarak bugün burada ümmet coğrafyasına hizmet eden, mazlumların, çaresizlerin imdadına yetişen, iman ve hakikat ölçülerini her alanda ver herkese hatırlatmaya çalışan Diyanet'imize sahte bir fetva yaygarası ile yapılan acımasız saldırılara karşı olduğumuzu tek dil ve söylemle dünyaya duyurmak için bir aradayız. Diyanet'e dair saldırı dilini kullananları, iyi niyetten yoksun, ön yargılı insanlar olarak niteliyoruz" dedi.

"DİLLERİNDEN KİN DÖKÜLENLER, DİYANETE KARŞI OLUMLU CÜMLE KURAMAZ"

Şube Başkanı Köroğlu, konuşmasının devamında, dillerinden kin dökülenlerin, Diyanet'e karşı olumlu bir cümle kurmalarının imkansız olduğuna değinerek, "Bu kişilerin Diyanet'in aydınlık, yapıcı, kucaklayıcı ve aydınlatıcı yüzünü görmeleri imkansızdır. Vatanlarını yabancılara şikayet edenler şunu bilmelidir ki; "vatanlarını yaşanmaz bilenler, vatanlarını yaşanmaz kılanlardır." Charlie Hedbo Dergisi'ne yapılan saldırıları, "Fransa Çocuklarına Ağlıyor" diye manşet yapanlar, İstanbul'da yaşanan saldırı için "Katlim ülkesi" diyebiliyor. Kendilerine Türkiye'den daha yakın gördükleri o ülkenin dergisi bugün sahillerimizde can veren Ayhan bebeğin karikatürünü çizip, "Ayhan bebek büyüseydi, o da bir tacizci olurdu" diyecek kadar İslam'a ve Müslümanlara karşı bir linç girişimi içindeler" şeklinde konuştu.

"ÜLKENİN ALTINA BOMBA KOYANLARLA, ÜLKENİN DİNİNİ ÇALMAYA KALKANLARI AYNI KEFEYE KOYUYORUZ"

"Hilelerle ve tuzaklarla ülkenin altına bomba koyanlarla, ülkenin dinini, imanını çalmaya çalışanları aynı kefeye koyuyor ve kınıyoruz" diyen Diyanet-Sen Eskişehir Şube Başkanı İlhan Köroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu saldırılar bize göstermiştir ki dün Diyanet'e yapılan saldırılar bir olduk, diri olduk, iri olduk. Bugün yapılan saldırılar karşısında da aynı kararlılıkla bir olacağız, bütün olacağız, iri ve diri olacağız. Diyanet İşleri Başkanlığı'na "çamur at izi kalsın" diyenlerin sayısının çoğaldığı, şer için konuşanların günden güne arttığı bu dönemde, bilgi sahibi olmadan, fikir üretenlere inat, dünyanın en ücra yerlerine Türkiye'nin nişanesini taşıyan Diyanet'ine sahip çık!."

"DİYANET'E YAPILAN BU SALDIRILAR, DOĞRU YOLDA OLDUĞUMUZUN KANITIDIR"

Konuşmasının devamında yapılan bu saldırıların, Diyanet'in doğru yolda olduğunun göstergesi olduğuna dikkat çeken Köroğlu, "Unutmayın ki siz doğru iseniz, şer odakları her zaman ize saldıracaktır. Türlü kumpaslarla Diyanet İşleri Başkanlığı'na ve onun başkanına yönelik yıpratma ve itibarsızlaştırma kampanyasını görüyoruz. Yapılan saldırılar karşısında Diyanet alanında ekişli ve yetkili sendika Diyanet-Sen olarak , "Diyanet'e dokunma, Diyanet'e sahip çık" diyoruz" ifadelerini kullandı.

Grup, açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.

Diyanet’e Yapılan Saldırıları Protesto Ettiler

Diyanet’e Yapılan Saldırıları Protesto Ettiler

Diyanet’e Yapılan Saldırıları Protesto Ettiler

Diyanet’e Yapılan Saldırıları Protesto Ettiler

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim