• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Diyanet’e Saldırılara Kınama

Diyanet’e Saldırılara Kınama
Diyanet İşleri Başkanlığı'na karşı bir kısım çevrelerce itibarsızlaşma ve karalama kampanyasının yürütüldüğünü açıklayan Diyanet-Sen Muğla...

Diyanet İşleri Başkanlığı'na karşı bir kısım çevrelerce itibarsızlaşma ve karalama kampanyasının yürütüldüğünü açıklayan Diyanet-Sen Muğla Şube Başkanı Bülent Üzüm, Diyanet'e dair saldırı dilini kullananları, iyi niyetten yoksun, ön yargılı insanlar olarak nitelendirdi.

Menteşe Kurşuncu Camii meydanında Memur-Sen Başkanı Önder Uçak ve Memur-Sen'e bağlı sendika temsilcileri, Diyanet İşleri Başkanlığı'na yönelik saldırıları kınadı. Diyanet-Sen Muğla Şube Başkanı Bülent Üzüm yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı'nı itibarsızlaştırmayı bir yöntem olarak kullanmanın hiçbir akıl ve vicdan tarafından kabul edilemeyeceğini söyledi. Üzüm, bazı çevrelerin konuyu defalarca Başkanlığın görüşü olarak takdim etmesinin hiçbir ahlaki değerle ve duyarlılıkla ilişkilendirmenin mümkün olmadığını açıkladı.

Diyanet'in bu ümmet coğrafyası için tek umut olduğunu açıklayan Üzüm, "Aksi halde bağımsızlığımızın sembolleri tek tek ellerimizden kayar gider. Charlie Hebdo Dergisine yapılan saldırıları "Fransa çocuklarına ağlıyor" diyerek manşet yapanlar İstanbul'da yaşan saldırı için "Katliam ülkesi" diyebiliyor. Hilelerle, tuzaklarla ülkenin altına bomba koyanlarla, ülkenin dinini, imanını çalmaya çalışanları aynı kefeye koyuyor ve kınıyoruz. Bu saldırılar bize göstermiştir ki, dün Diyanet'i saldıranlarla bugün saldıranlar aynı yerden beslenmektedir. Biz, dün yapılan saldırılar karşısında bir olduk, diri olduk iri olduk, gelecekte de aynı duruşu sergileyeceğiz. Diyanet İşleri Başkanlığına çamur at izi kalsın diyenlerin çoğaldığı, şer için konuşanların günden güne arttığı bu günlerde, bilgi sahibi olmadan fikir üretenlere inat, dünyanın en ücra yerlerine Türkiye'nin nişanesini taşıyan Diyanet'ine sahip çıkın. Bugün Diyanet'e yapılan bu saldırılar bize doğru yolda olduğumuzu, hedeften sapmadan İslam ve İman hakikatleri yolunda ilerlediğimizi kanıtlamıştır. Siz doğru iseniz, şer odakları size her zaman saldıracaktır" dedi.

Üzüm, türlü kumpaslarla Diyanet İşleri Başkanlığı'na ve onun başkanına yönelik yıpratma ve itibarsızlaştırma kampanyasını yetkili sendika olarak kınadıklarını ve toplumun her kesimini Diyanet'e sahip çıkmaya davet etti.

Diyanet’e Saldırılara Kınama

Diyanet’e Saldırılara Kınama

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim