• BIST 9079.97
  • Altın 2306
  • Dolar 32.3263
  • Euro 35.1055
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Diyanet’den Bodrum’a Dev Tesis

Diyanet’den Bodrum’a Dev Tesis
Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından Bodrum'a, fonksiyonları itibariyle bilimsel ve tanıtım anlamında "Türkiye'nin ilk projesi" olan İslam Tanıtım ve...

Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından Bodrum'a, fonksiyonları itibariyle bilimsel ve tanıtım anlamında "Türkiye'nin ilk projesi" olan İslam Tanıtım ve Bilgilendirme Merkezi yapılacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Bodrum Müftülüğü'nün takibinde, Ortakent Yahşi'de tüm Ege Bölgesi'ne hitap edecek İslam Tanıtım ve Bilgilendirme Merkezi yapılacak. Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün ruhsatlandırdığı dev tesis turistlere İslamiyet'i, bilimsel ve doğru bilgilerle tanıtacak.

Bodrum Ortakent Yahşi'de 10 bin 300 metrekarelik hazine arazisinde, 3 bin metrekare inşaat alanı ile yapılacak olan tesisin arazi düzenleme ve kazı çalışmalarının inşaat yasaklarının başlayacağı süreye kadar tamamlanacağı açıklandı.

İslam Tanıtım ve Bilgilendirme Merkezi'nde, toplantı salonları, el ile hat sanatları ve kültür varlıkları eğitim alanları, sergi yerleri ile hediyelik eşya ünitelerinin bulunacağını söyleyen yetkililer, 400 metrekarelik iki minareli caminin, yapılacak olan tesiste, sadece bir yan ünite olarak yer alacağını belirtti.

TÜRKİYE'NİN İLK PROJESİ

Dini ve Kültürel Tesis alanında, İslami ve klasik müzik tanıtımları, video gösterilerinin yapılacağını da belirten yetkililer, 2017 yılının sonlarında tamamlanacak tesisin, 7 bin 300 metrekarelik alanında ise düzenlemeler yapılıp yeşillendirileceğini, gölgelikler konarak park ve bahçe haline dönüştürüleceğini söyledi.

Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri ise proje talebinin kendilerine Diyanet İşleri Başkanlığı ile geldiğini, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ruhsat verme yetkisinin olmaması üzerine de hazırlanan projeyi inceleyip araştırdıklarını, üzerinde tartıştıklarını ve sonra da projeyi onayladıklarını açıkladı.

Bodrum İlçe Müftülük yetkilileri ise İslam Tanıtım ve Bilgilendirme Merkezi'nin, fonksiyonları itibarı ile bilimsel ve tanıtım anlamında "Türkiye'nin ilk projesi" olduğunu dile getirdi.

"FONKSİYON OLARAK KÜLTÜREL İŞLER, DAHA ÖN PLANDA OLACAK"

Dini ve kültürel tesis olarak amaçlarının daha çok "İslam'ı tanıtmak" olduğunu belirten Bodrum İlçe Müftülük yetkilileri, "Projenin sahibi Diyanet İşleri Başkanlığı. Tüm Ege Bölgesi'ne hitap edecek bu tesiste, fonksiyon olarak kültürel işler, daha ön planda olacak. Burada maksat, cami yapmak değil. Çünkü caminin ruhsatını alır, her yere bir cami yapabiliriz. Burada amacımız, bir inanç turizmi olarak İslam'ı, hem halk hem de turizme açısından her türlü faaliyetini de kapsayan, en doğru bilgilerle anlatmak. Rehberler eşliğinde gelen turist gruplarına cami ve eklerini, İslam el, hat ve musiki sanatı ile İslamiyet bilgisine dair her şeyin tam tanıtımı yapılacak. Din çok hassas. Bu nedenle İslamiyet'i, bilimsel, iyi, doğru ve düzgün dini bilgilerle tanıtmamız lazım. Türkiye'de özellikle turizm bölgelerinde İslamiyet'i profesyonel ve bilimsel olarak tanıtan bir merkezimiz yok. Burada, işin bu yönünü, yani İslam'ı tanıtma ve bilgilendirme yönünü, ön plana çıkarmak istiyoruz" dedi.

Diyanet’den Bodrum’a Dev Tesis

Diyanet’den Bodrum’a Dev Tesis

Diyanet’den Bodrum’a Dev Tesis

Diyanet’den Bodrum’a Dev Tesis

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim