• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Diyanet Vakfı, 500 Türkmen Aileye Alışveriş Yardım Kartı Dağıttı

Diyanet Vakfı, 500 Türkmen Aileye Alışveriş Yardım Kartı Dağıttı
Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), "Şimdi Türkmenlere Yardım Zamanı" kapsamında Hatay'da çadır kent dışında yaşayan 500 Türkmen aileye 100'er TL Alışveriş...

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), "Şimdi Türkmenlere Yardım Zamanı" kapsamında Hatay'da çadır kent dışında yaşayan 500 Türkmen aileye 100'er TL Alışveriş Yardım Kartı dağıttı.

TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, Suriye'de yaşanan iç çatışmalar nedeniyle Türkiye'ye sığınan ve soğuk kış şartlarında yaşam mücadelesi veren Türkmenler için başlattığı "Şimdi Türkmenlere Yardım Zamanı" kampanyası kapsamında Suriye Türkmenlerine ulaşmaya devam ettiklerini söyledi.

Bilgin, "İç savaşın mağdur ettiği Türkmen kardeşlerimizin yardımına koşmak, barınma, beslenme ve sağlık alanındaki insani ihtiyaçlarını karşılamak, hüzünlerini paylaşmak ve acil ihtiyaç duydukları insani malzemeleri ulaştırmak için yardımsever milletimizin desteğiyle Türkmen aileleri tespit ederek yardım yapmaya başladık. Vakıf olarak Hatay il ve ilçelerinde çadır kent dışında kendi imkanlarıyla yaşam mücadelesi veren 500 Türkmen aileye 100'er TL Alışveriş Yardım Kartı yardımı yaptık. Oradaki anlaşmalı marketlerde ihtiyaç duydukları malzemeleri alabilecekler. Kartlar il ve ilçe şubelerimiz tarafından Türkmen ailelerimize ulaştırıldı" dedi.

"YARDIMLARIMIZ SÜRECEK"

Mazhar Bilgin, TDV genel merkezi tarafından 150 kışlık çadır ile bin 600 gıda paketi ve TDV Bafra Şubesi tarafından içerisinde 175 ton un, 2 ton pirinç, 2,5 ton sıvı yağın yer aldığı toplam 8 yardım TIR'ının da Türkmenlere daha önce ulaştığını belirterek kampanya kapsamında yardımların aralıksız devam ettiğini kaydetti. Bilgin, Türkmenler için başlatılan yardım kampanyasına, internet üzerinden online bağış, bankalardan ve tüm GSM operatörlerinden (kontörlü hatlar hariç) "TÜRKMEN" yazıp 5601'e mesaj göndererek 10 TL'lik destek olunabileceğini kaydetti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim