• BIST 9484.37
  • Altın 2493.505
  • Dolar 32.5975
  • Euro 34.8026
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Diyanet-sen’den Kadro Talebi

Diyanet-sen’den Kadro Talebi
Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Van Şube Başkanı Nurullah Arvas, fahri Kur'an kursu hocaları ve vekil imam hatiplerin de son...

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Van Şube Başkanı Nurullah Arvas, fahri Kur'an kursu hocaları ve vekil imam hatiplerin de son verilen "özel sözleşmeli" personel statüsüne dahil edilmesini istedi.

Açıklamalarda bulunan Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas, "Malumunuz hükümet yeni bir taslak çalışması ile 720 bine aşkın taşeron işçiye kadro verileceğini açıkladı. Bu memnuniyet verici bir çalışma, 720 bin insana kadro verilmesi demek 3,5 milyon insanın dolaylı olarak bundan faydalanması demektir. Bu gerçekten büyük bir rakam ve büyük bir hizmettir. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Bu anlamda biz de Diyanet-Sen olarak yıllardır Türkiye'de hizmet veren ve sayıları yaklaşık 18 bin civarında olan Kur'an kursu hocaları ve vekil imam hatip kardeşimize taşeron işçilere verilen "özel sözleşmeli" personel statüsü kapsamına alınması hususunda gerekenin yapılmasını talep ediyoruz" dedi.

Kur'an kursu hocaları ve fahri imam hatiplerin asli işi yaptıklarını ifade eden Arvas, "Fahri ve vekil hocalarımız da normal kadrolu olan imam hatip ya da Kur'an kursu hocalarıyla aynı işi yapıyorlar. Ancak çok cüzi bir ücret almaktadırlar. Bu anlamda sendika olarak yıllardır bu mücadelelerinde bu kardeşlerimizin yanında olduk. Malum bölgemizde bu hoca hanımların ve imam hatip kardeşlerimizin ciddi bir emeği var. Kırsal kesimlerin en ücra köşesine kadar hizmet götürmektedirler. Deprem sürecinde bu kardeşlerimiz her türlü fedakârlığı gösterdiler. Bunlara 600-700 lira gibi çok cüzi bir ücret veriliyor. Sigortaları tam yatırılmadığı için sağlık hizmetlerinden de yeteri kadar faydalanamıyorlar. 720 bin insanın yanında 18 bin insanın fazla bir etkisi olmaz. Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan ve Diyanet İşleri Başkanlığımızdan bu sese kulak vermelerini talep ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim