• BIST 8718.11
  • Altın 2247.662
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1788
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Diyanet-Sen Genel Başkanı Bayraktutar: "Millet iradesini ortaya koymuştur"

Diyanet-Sen Genel Başkanı Bayraktutar: "Millet iradesini ortaya koymuştur"
Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Türkiye'nin ekonomi alanında, iktisadi alanda, siyasi alanda en güzel...

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Türkiye'nin ekonomi alanında, iktisadi alanda, siyasi alanda en güzel şekilde yer alabilmesi ve yerini koruyabilmesi için iktidarın ve muhalefetin kısır çekişmelerden kurtulması gerektiğini belirtti.

Bayraktutar, Diyanet Sen Hatay Şubesi'nin il divan toplantısına katılmak üzere Hatay'a geldiklerini belirterek Hatay Gazeteciler Cemiyeti'nde yaptığı açıklamada, Memur-Sen'in 995 bin üyesiyle yetkili konfederasyon olduğunu ve 11 sendikanın yetkisini tazelediğini söyledi.

16 Nisan referandumundan sonra Türkiye'nin idari yapılanması ve kuvvetler ayrılığı konusunda çok ciddi atılımlar yaptığını belirten Bayraktutar, "İnşallah 2015 yılı memurlar için toplu sözleşme dönemi yani 1 Ağustos-30 Ağustos 2017 yılı toplu sözleşmenin yapılacağı bir ay olacaktır. Bu sene bizim için önemlidir. Türkiye'de çok ciddi değişimler söz konusu. Özellikle hükümet sistemi, başkanlık sistemine, cumhurbaşkanlığı sistemine halkın iradesiyle dönüştürülerek Türkiye'nin daha iyi idare edilebilmesi, milletin iradesinin daha güzel tecelli edilmesi, idari erkin ve yargı erkinin ve yürütme erkinin ayrılması Türkiye'nin istikbali için güzel olacağına inanmak için 16 Nisan referandumunda Memur-Sen camiası olarak bu konuda göstermiş olduğumuz performansın neticesinden de memnunuz" dedi.

Bayraktutar, gerçekleştirilen AK Parti kongresinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın referandum neticesinde AK Parti'ye tekrar yeniden başkan olmasıyla yeni bir dönemin başladığını, ayrıca siyasi yapılanma içerisinde konfederasyon olarak sadece düşüncelerini ifade ettiklerini vurguladı.

Siyasiler arasındaki gerginliklerin bitmesi gerektiğini ve milletin kendi kararını verdiğini kaydeden Bayraktutar, "Millet iradesini ortaya koymuştur. Bundan sonra Orta Doğu'da özellikle dünya üzerinde 20. büyük ekonomiler arasında 10. sırayı almış bir Türkiye'nin muhalefetiyle, iktidarıyla ekonomi alanında iktisadi alanda, siyasi alanda en güzel şekilde alabilmesi ve yerini koruyabilmesi için iktidarın ve muhalefetin kısır çekişmelerden kurtulup tamamen bu ülkenin Orta Doğu'da büyük bir lider ülke olması, Orta Doğu politikasında söz sahibi olması masada menü değil masada karar vericiler arasında yer alması için bu ülkenin siyasilerinin tartışmayı bırakıp bu millet adına en güzel şekilde, bu ülkeyi nasıl dünya lideri yapma, bu milletin arzu ettiği şekilde, layık olduğu şekilde temsil edilmesi gerekir" diye konuştu.

Ziyarete, Diyanet Sen Hatay Şube Başkanı Hasan Urhan, Sağlık-Sen Hatay Şube Başkanı Feleytun Fatih Gönç ve basın mensupları katıldı.

Diyanet-Sen Genel Başkanı Bayraktutar: "Millet iradesini ortaya koymuştur"

Diyanet-Sen Genel Başkanı Bayraktutar: "Millet iradesini ortaya koymuştur"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim