• BIST 9693.46
  • Altın 2508.814
  • Dolar 32.583
  • Euro 34.7706
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Diyanet-Sen: Diyanet'e ve Aylan bebeğe saldıranların beslendikleri kaynak bir

Diyanet-Sen: Diyanet'e ve Aylan bebeğe saldıranların beslendikleri kaynak bir
Çankırı Diyanet-Sen Şubesi tarafından yapılan açıklamada Diyanet İşleri Başkanlığı'na sahip çıkıldı.

Çankırı Diyanet-Sen Şubesi tarafından yapılan açıklamada Diyanet İşleri Başkanlığı'na sahip çıkıldı. Açıklamada, "Charlie Hebdo Dergisi'ne yapılan saldırıları "Fransa çocuklarına ağlıyor" diyerek manşet yapanlar İstanbul'da yaşanan saldırı için "katliam ülkesi" diyebiliyor. Kendilerine Türkiye'den daha yakın gördükleri o ülkenin dergisi bugün sahillerimizde can veren Aylan bebeğin karikatürünü çizip "Aylan bebek büyüseydi, o da bir tacizci olurdu" diyecek kadar İslam'a, Müslümanlara karşı bir linç girişimi içindeler. Diyanet'e ve Aylan bebeğe saldıranların beslendikleri kaynak birdir." denildi.

Diyanet-Sen Çankırı Şube Başkanı Osman Doğan imzası ile yapılan yazılı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı'na yönelik eleştirilere tepki gösterildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Diyanet-Sen olarak bugün burada ümmet coğrafyasına hizmet eden, mazlumların, çaresizlerin imdadına yetişen, iman ve hakikat ölçülerini her alanda ve herkese hatırlatmaya çalışan Diyanetimize (DİB) yapılan acımasız saldırılara karşı olduğumuzu tek dil ve söylemle dünyaya duyurmak için bir aradayız.

Diyanet'e (DİB) dair saldırı dilini kullananları, iyi niyetten yoksun, ön yargılı insanlar olarak niteliyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı'nı itibarsızlaştırmayı bir yöntem olarak kullanmak hiçbir akıl ve vicdan tarafından kabul edilemez. Sapkın, çarpık, yorum ve değerlendirmeler, topluma başkanlığın görüşü olarak takdim edilemez. Bazı çevrelerin konuyu defalarca başkanlığın görüşü olarak takdim etmesi hiçbir ahlaki değerle ve duyarlılıkla ilişkilendirilemez."

Charlie Hebdo Dergisi'ne yapılan saldırıları "Fransa çocuklarına ağlıyor" diyerek manşet yapanların İstanbul'da yaşanan saldırılar için "katliam ülkesi" dediği belirtilen açıklamada, "Kendilerine Türkiye'den daha yakın gördükleri o ülkenin dergisi bugün sahillerimizde can veren Aylan bebeğin karikatürünü çizip "Aylan bebek büyüseydi, o da bir tacizci olurdu" diyecek kadar İslam'a, Müslümanlara karşı bir linç girişimi içindeler. Diyanet'e ve Aylan bebeğe saldıranların beslendikleri kaynak birdir." ifadeleri kullanıldı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim