• BIST 9121.68
  • Altın 2324.222
  • Dolar 32.3597
  • Euro 34.9217
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Diyanet-sen Başkanı Bayraktutar: "Biz Tarafsız Olamayız"

Diyanet-sen Başkanı Bayraktutar: "Biz Tarafsız Olamayız"
Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, "Biz tarafsızlığı kabul edemeyiz. Çünkü biz din görevlisiyiz. Devlet tarafsız olacak. Devleti idare edenler...

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, "Biz tarafsızlığı kabul edemeyiz. Çünkü biz din görevlisiyiz. Devlet tarafsız olacak. Devleti idare edenler tarafsız olacak. O halde din görevlisi taraflıdır. Biz Kur'an ve Sünnet tarafındayız. Bu milletin değerlerinden yana tarafız" dedi.

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Isparta'da Öğretmenevi'nde düzenlenen Diyanet-Sen Isparta Şube Başkanlığı İl Divan Toplantısı'nda konuştu. Tarihsel geçmişte toplumları değerlendiren Bayraktutar, "Tarihsel gelişimimize baktığımızda toplumların beraber yaşadığı, seslerini aynı düşüncelerini tek bir ses olarak ifade edebildiklerinde tarihin sayfalarında büyük millet olarak yer almışlardı. Kendi ideallerini farklı farklı seslerle ifade ettiklerinde tarihin derinliklerinde kaybolup gitmişlerdir. Sivil toplum hareketleri beraber olmanın yegane örneklerinden biridir. Beraber olmanın, devleti idare edenlerin o topluma hizmet etme durumlarını şekillendirdiğini ve milleti önemsediklerini görüyoruz" dedi.

21. yüzyılda sosyalist komünist ülkelerin düşüncelerini empoze etmek için kullandığı sendikal anlayışa da değinen Bayraktutar, komünist ülkelerin Osmanlı torunlarına bakış açısını vurgulayarak şöyle konuştu: "'Çünkü bunlar Osmanlı'nın torunlarıdır. Eğer bunlar bir araya gelirse insanlığa hükmeder duruma gelmişlerdir. O halde bunları aynı düşünce etrafında toplamamak gerekir" dediler. Onun için beraber düşünmemiz gereken şeylerde bize hep tu kaka dediler"

"BİZ TARAFSIZ OLAMAYIZ, DEVLET TARAFSIZ OLACAK"

Özgürlük adı altında konuşulanların bir dayatmadan ibaret olduğunu belirten Bayraktutar, din görevlilerinin tarafsızlık tartışmalarına ilişkin ise şöyle konuştu: "Bize batının acizliklerini, şerefsizliklerini, ahlaksızlıklarını, zavallılıklarını, medeniyet, çağdaşlık, özgürlük diye gösterdiler. Bizi buna inanmaya muhtaç ettiler. "İnanmazsanız döveriz" dediler. 70'li yıllarda sağ solla dövdüler. Daha sonra ekonomik krizlerle, post modern darbelerle terbiye etmeye çalıştılar. Milletin öncüsü olması gereken bizlere de "Ey hoca efendiler siz tarafsızsınız. Camiye git. Namazı kıldır. Ölü varsa git Yasin oku." Terörle Mücadele Kanunu 312 maddesiyle bizi sindirmeye çalıştılar. Biz tarafsızlığı kabul edemeyiz. Tarafsız olamayız. Çünkü biz din görevlisiyiz. Devlet tarafsız olacak. Devleti idare edenler tarafsız olacak. O halde din görevlisi taraflıdır. Biz Kur'an ve Sünnet tarafındayız. Bu milletin değerlerinden yana tarafız. Bu milletle beraberiz."

Diyanet-sen Başkanı Bayraktutar: "Biz Tarafsız Olamayız"

Diyanet-sen Başkanı Bayraktutar: "Biz Tarafsız Olamayız"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim