• BIST 9693.46
  • Altın 2495.355
  • Dolar 32.3811
  • Euro 34.6983
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Diyanet İşleri Başkanı Görmez Silvan’da Cuma Namazı Kıldırdı

Diyanet İşleri Başkanı Görmez Silvan’da Cuma Namazı Kıldırdı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde cuma namazı kıldırdı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde cuma namazı kıldırdı. Tarihi Selahaddin-i Eyyabi Camisi'nde kılınan cuma namazı öncesi hutbenin bir bölümünü Kürtçe okuyan Prof. Dr. Görmez, "Silvan'da, Cizre'de, Silopi'de, Nusaybi'nde, Sur'da son aylarda üzüntülü, hepimizi kalbimizden yaralayan acılar yaşadık. Batısı ile doğusu ile hepimizin bir muhasebe yapmamız gerekmiyor mu?" dedi.

Prof. Dr. Görmez, sabah saatlerinde havayolu ile geldiği Diyarbakır'ın ardından karayolu ile Silvan ilçesine geçti. Burada İlçe Müftülüğü'nü ziyaret eden Prof. Dr. Görmez, daha sonra tarihi Selahaddin-i Eyyubi Camisi'ne geçti. Burada vatandaşlarla selamlaşan Prof. Dr. Görmez, daha sonra hutbe okudu. Silvan'ın İslam tarihi açısından öneminden bahsetti. Prof. Dr. Görmez, şarkın sultanı Selahaddin-i Eyyubi'nin ismini alan bu mabette bir araya geldiklerini söyledi. Prof. Dr. Görmez, "Bu kardeşlik bu nimet bize yetmiyor mu? Sonra ecdadımıza hep birlikte Malazgirt'te birlikte olmayı, Çanakkale'de birlikte olmayı, Selahaddin-i Eyyubi ile Kudüs'te birlikte olmayı lütfetti yüce rabbimiz. Bu nimet olarak şeref olarak hepimize yetmez mi" diye konuştu.

Bölgede son günlerde yaşanan olaylara da değinen Prof. Dr. Görmez, şu ifadeleri kullandı:

'Silvan'da, Cizre'de, Silopi'de, Nusaybin'de, Sur'da son aylarda üzüntülü, hepimizi kalbimizden yaralayan acılar yaşadık. Batısı ile doğusu ile hepimizin bir muhasebe yapmamız gerekmiyor mu? Şimdi birlikte rahmana secde etmemiz gereken çocuklarımızı evlatlarımızı başka ideolojilere, dağlara kaptırmanın hesabını muhasebesini hep birlikte yapmamız gerekmez mi, biz neden bu hale geldik. Suriye'de, neden ateşler yükseliyor, ümmetin bütün çocukları neden ateşlerde yanıyor.'

GÖRMEZ'DEN KÜRTÇE BİRLİK MESAJLARI

Dün akşam Mermer Karakolu'na düzenlenen bombalı saldırıda şehit olanlara Allah'tan rahmet dileyen Prof. Dr. Görmez, daha sonra Kürtçe devam ettiği hutbede şöyle dedi:

'Daha dün buraya yakın birkaç kilometre ötede bir karakolda ne büyük bir fecahat yaşandı. Şehit olan bütün çocuklarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Cenabı hak millet olarak bizi bir an önce kan dökmekten muhafaza eylesin. Kalplerimizi birleştirerek kardeşlik potasında eriyerek bu vatanı birlikte imar ederek, barışı ve kardeşliği yeniden egemen kılmayı cenabı hak bizlere nasip eylesin. İslam'ın bize kazandırdığı en büyük vasıflardan birisi özgürlüktür. Özgürlük yani azadi. Ancak geçen hafta ifade ettim, aynı ifadeleri sizin lisanınızla ifade etmek isterim ki, İslam olmazsa özgürlük olmaz. İman olmazsa özgürlük olmaz tevhid olmazsa özgürlük olmaz. Kurtuluşumuz imanladır, İslam'ladır, Tevhidledir. Allah kardeşliğimizi daim etsin.'

Diyanet İşleri Başkanı Görmez Silvan’da Cuma Namazı Kıldırdı

Diyanet İşleri Başkanı Görmez Silvan’da Cuma Namazı Kıldırdı

Diyanet İşleri Başkanı Görmez Silvan’da Cuma Namazı Kıldırdı

Diyanet İşleri Başkanı Görmez Silvan’da Cuma Namazı Kıldırdı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim