• BIST 9548.09
  • Altın 2496.704
  • Dolar 32.5026
  • Euro 34.5558
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 25 °C

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Sabah Namazının Faziletini Anlattı

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Sabah Namazının Faziletini Anlattı
Keçiören İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen "Hadis Sohbetleri ve Dua" programına katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof.

Keçiören İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen "Hadis Sohbetleri ve Dua" programına katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Peygamberimiz Hz. Muhammed(S.A.V)'in hadislerinden bir demet sunduğu sohbetiyle sabah vaktinin manevi atmosferini doruğa çıkardı.

Keçiören Kuyubaşı Camii'nde düzenlenen programa Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil ve çok sayıda Peygamber aşığı katıldı. Sabah namazının kılınmasının ardından okunan Kuran-ı Kerim Tilaveti, Esma-ül Hüsna, tesbihat ve dualardan sonra hadis sohbetine geçildi.

"SABAH NAMAZI CEMAATİ ALLAH'IN ZİMMETİNDEDİR"

Sohbetine, "Bu fecir vaktinde evinde, mescidinde bizleri bir araya getiren Rabbimize sonsuz hamd olsun" duasıyla başlayan Mehmet Görmez, Peygamberimizin(S.A.V) "Sabah namazını mescitte cemaatle birlikte eda edenler Allah'ın zimmetindedir, yani Allah'ın koruması altındadır" hadisini hatırlattı.

Görmez, sabah namazının faziletini bilen insanların Allah'ın evine sürünerek geleceğine işaret ederek, "Sürünerek değil, ama sağlıklı bir şekilde ayaklarımızla sabah namazına geldiğimiz için Allah'a şükürler olsun. Sabah namazı için Allah'ın evlerine gidip güne başlamak öyle önemli ki. Yeryüzünde yüce bir insan olmak isteyen Allah'la konuşsun. Çünkü kulumun bana en yakın olduğu an secde anıdır buyuruyor. Cenab-ı Hak bizleri ve zürriyetlerimizi namazsız eylemesin. Her ilde, ilçede binlerce camimize haftada birgün de olsa Müslüman kardeşlerimizin eşleriyle, çocuklarıyla birlikte dua etmeye gelmesi ne büyük rahmettir. Sizlerin buraya gelmesi, gelemeyen kardeşlerimiz için de rahmettir" diye konuştu.

Görmez, Türkmen Dağı'nda, Halep'te, Suriye'deki Müslüman kardeşler için de dua ederek, "Güneydoğu'da kendi vatanına, milletine çukurlar, hendekler kazarak büyük bir kötülüğün içerisine girenleri de Cenab-ı Hak ıslah etsin" dedi.

PEYGAMBERİMİZİN ÖĞRETTİĞİ DUA

Sohbetinde Peygamberimiz Hz. Muhammed'in(S.A.V), eşi Hz.Aişe annemize öğrettiği duaya da yer veren Mehmet Görmez, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hz. Aişe ibadet ettikten sonra "Ya Resulullah bugün duamı çoğalttım" diyor. Peygamberimiz de Hz. Aişe'ye "Sana en kapsamlı, en geniş duayı öğreteyim mi?" diye soruyor. Hz. Aişe "Öğret Ya Resulullah" deyince Hz. Muhammed (S.A.V) şu duayı öğretiyor: "Allah'ım ben senden bütün hayırları istiyorum. Hem şu anda istiyorum hem hayatım boyunca istiyorum hem de ahretim için istiyorum. Bildiğim ve bilmediğim ne kadar hayır varsa senden istiyorum. Allah'ım bütün şerlerden kötülüklerden sana sığınıyorum, hem şu anda hem de gelecekte bildiğim bilmediğim bütün şerlerden sana sığınıyorum. Allah'ım ben senden cennet istiyorum. Senden beni cennette yaklaştıracak söz ve amel istiyorum. Allah'ım senden beni cehennem ateşinden korumanı istiyorum. Beni cehenneme yaklaştıracak her türlü söz ve amelden uzaklaştırmanı istiyorum. Allah'ım kulun, resulün Muhammed Aleyhisselam senden ne istiyorsa ben de onu istiyorum. Allah'ım Resulün hangi kötülüklerden sana sığınıyorsa, ben de onlardan sana sığınıyorum. Allah'ım bizim hakkımızda verdiğin hükümleri sen hayırlı eyle Ya Rabbi."

İki eş arasında sabah vaktinde gerçekleştirilen muhabbetin güzelliğine dikkat çeken Görmez, "Sevgili kardeşlerim, bu duayı herkesin eşine öğretmesi de sünnettir" ifadelerini kaydetti.

Programın sonunda konuklara kahvaltı ikram edildi.

'Hadis Sohbetleri ve Dua" programı, Keçiören Kuyubaşı Camii'nde 3 senedir düzenli olarak gerçekleştiriliyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim