• BIST 9776.48
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Diyanet İşleri Başkanı Görmez: Patlayan bombalar İslam'ı tehdit ediyor

Diyanet İşleri Başkanı Görmez: Patlayan bombalar İslam'ı tehdit ediyor
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, son zamanlardaki terör olaylarını değerlendirdi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, son zamanlardaki terör olaylarını değerlendirdi. Görmez, Ankara, İstanbul ve Belçika'daki terör olaylarının sadece insanlığı değil, doğrudan İslam dinini tehdit ettiğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Üsküdar Üniversitesi Postkolonyal Çalışmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (PAMER) tarafından düzenlenen "Çağımızın Buhranı Terör" konulu panele katıldı. Müslümanların tarihin en zor sürecinden geçtiğini ifade eden Görmez, İslam'daki cihat kavramının günümüzde sulandırıldığını ifade etti.

Son zamanlarda yaşanan intihar eylemlerine de değinen Mehmet Görmez, "Dinimizde bireysel olarak yasaklı intihar cinayetlerine, intihar saldırılarına "istişhat" adının verilmesi Hz. Peygamber'in mirasına, İslam fıkıh mirasına ve İslam'a yapılabilecek en büyük kötülüktür. Bu konu özellikle Filistin meselesinde, İsrail'in Filistin'e uyguladığı devlet teröründen sonra Müslümanların gündemine gelmiştir. Bir çok İslam bilgini üzülerek belirtmeliyim bu konuda İslam'ın temel ilkelerini dikkate almadan, gayesini ve maksadını dikkate almadan verdikleri yanlış bir fetvaya dayanmaktadır. Bu fetva Kur'an ile sevgili Peygamberimiz'in öğretileri ile ve İslam mirasıyla bağdaşır bir yanı yoktur." ifadelerini kullandı.

Konuşmasının sonunda çağrıda bulunan Görmez, "Bütün insanlığı yüceltmek için gelin birlikte olalım. İnsanlığı diriltmek için gelin birlikte olalım. İnsanlığı yaşatmak için gelin birlikte olalım. Bu sadece İslam dünyasına olan bir çağrı değil. İslam dini evrensel bir dindir. Bu çağrımız bütün insanlığadır." diye konuştu

Cihan

Diyanet İşleri Başkanı Görmez: Patlayan bombalar İslam'ı tehdit ediyor

Diyanet İşleri Başkanı Görmez: Patlayan bombalar İslam'ı tehdit ediyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim