• BIST 9491.27
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Diyabet, kalp-damar hastalığı nedeni

Diyabet, kalp-damar hastalığı nedeni
Evdeyken göğüs altında yaşadığı yanma nedeniyle acil servise başvuran ve kalp krizi geçirdiği anlaşılan 38 yaşındaki Ersin Boz erken teşhis sayesinde kurtarıldı.

Mesai sonrası evdeyken göğsünün alt kısmında yanma hisseden ve hemen hastaneye başvuran 38 yaşındaki Ersin Boz, “Acil serviste kalp krizi geçirdiğim tespit edildi. Hemen anjiyo yapıldı. Ardından da kalp ameliyatı olmam gerektiği tespit edildi.

Merdiven çıkarken çok yoruluyordum ama bunu formsuzluğa ve spor yapmamaya bağlıyordum. Bariz hiçbir şikayetim yoktu.

Ancak hem şeker hastası olmam hem sigara kullanmam hem de kilo fazlalığım kalp krizini tetikledi. Şuan gerçekleştirilen koroner bypass ameliyatının ardından kendimi çok iyi hissediyorum” ifadelerini kullandı.

“ERKEN YAŞLARDA ŞEKER HASTALIĞI ARAŞTIRILMALI”

Kalp krizi geçirmenin artık daha genç yaşlara kadar indiğini belirten Medical Park Antalya Kalp Hastanesi Direktörü ve Kalp-Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Okutan, “Erken yaştan itibaren insanlarda şeker hastalığı var mı bunun araştırılması gerekiyor.

Eğer varsa da kan şekerinin dengede tutulması son derece önemlidir. Koroner kalp hastası olmanın en önemli risk faktörlerinden biri de şeker hastalığıdır. Bu hastalık koroner kalp damarlarında hızlı bir şekilde kireçlenme ve tıkanmaya yol açıyor” dedi.

“GENÇ YAŞTA KALP KRİZİ GEÇİRDİ”

Şeker hastalığı ne kadar erken yaşta başlar ve kan şekeri ne kadar düzensiz olursa bu tip hastaların okadar erken kalp-damar hastalıklarına yakalandığının altını çizen Prof. Dr. Okutan şöyle devam etti:  “Hastamız çok erken yaşta kontrolsüz diyabet hastası olması nedeniyle kalp kriziyle karşı karşıya kaldı.

Bundan sonraki dönemde mutlaka şeker hastalığının çok iyi tedavi edilip, damarlarda kireçlenmenin ilerlememesini sağlamak lazım. Burada halkımızın farkında olması gereken durum da, şeker hastalığının önemli bir kalp damar hastalığı risk faktörü olmasıdır.”

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim